© Islandiškas alus/Icelandic Beer

8 Rgp

Islándiškas alùs – silpnas, aukso spalvos, šviesus ir skaidrus alus. Tai mažai alkoholio turintis gėrimas.
Griežti antialkoholiniai įstatymai lėmė, kad Islandijoje vyrauja labai silpno alaus darymo tradicijos. Tai Egils Malt – labai silpnas (iki 1 %) alus, Viking Bjór – šviesus ir skaidrus aukso spalvos pilzenas, Gull – auksinis, pilzeno rūšies eksportinis alus (5 %), Egils Pilsner – silpnas, šviesios aukso spalvos pilzenas (2,25 %), Dökkur – stipresnis alus (3,8 %).
Žr. alùs (4), Islándijos virtùvė

Icelandic Beer – weak, gold in color, bright and clear beer. This is a low-alcohol beverage.
Strict laws dry meant that Iceland has very mild brewing tradition. This Egils Malt – very low (1%), beer, Viking Bjór – bright and clear golden Plzen, Gull- gold, an export type of Pilsen beer (5%), Egils Pilsner – weak light gold Plzen (2.25%), Dökkur – stronger beer (3.8%).
See . beer, Icelandic cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: