© Ispaniškas alus/Spanish beer

8 Rgp


Ispãniškas alùs – šviesus, gaivinantis, trumpai brandintas 4,5 % alkoholinis gėrimas.
Populiariausia alaus rūšis Ispanijoje – cerveza Pilsner, pardavinėjamas išpilstytas į butelius, baruose pilstomas iš statinių. Pagal Dortmundo technologiją daromas tirštas, labiau salyklinis „especial“ (apie 5,5 %) ir stiprus „especial extra“ alus, pagal Miuncheno tamsaus alaus technologiją – saldokas ir salyklinis, vario spalvos, vokiško pavadinimo lager (Adlerbräu, 5,5 %), o pagal vokišką bock technologiją – sodrus, juodai rudos spalvos (Bock-Damm, 5,4 %). Mažai daroma tamsaus lager ir mažai alkoholio turinčio ar visai be jo („sin“).


Populiaresnės alaus rūšys – stiprus (Aguila Reserva Extra, 6,5 %), gaivinantis (Alhambra, 4,6 %), tirštas, rusvos spalvos, labai stiprus, eksportinis lager (Zaragozana Export, 7 %), gintaro spalvos, tirštas ir stiprus (Nostrum de San Miguel, 6,2 %), salyklinis ir apynių, lengvo citrusų prieskonio (San Miguel Premium, 5,4 %), šviesios aukso spalvos, salyklinis, gaivinantis Pilsner (Edel, 4,8 %), tirštas, skrudinto salyklo skonio, viršuje susifermentavęs alus (Voll-Damm, 7,2 %), saldus ir salyklinis lager (Mahou Classic, 4,8 %), sausas, rūgštokas, citrusų skonio auksinis lager (Cruzcampo, 4,7 %).
Šalyje dominuoja kelios didelės alaus daryklos – Aguila, Cruzcampo, Damm ir kitos, kurioms įtaką daro airių Guinness ir olandų Heineken.

Žr. alùs (4), Ispãnijos virtùvė

Spanish beer – a light, refreshing, briefly aged in 4.5% alcohol drink.
The most popular brands of beer in Spain, – cerveza Pilsener, is sold in bottles, beer bars in buildings. Dortmund made the technology under a thick, more malt “Especial” (about 5.5%) and strong “especial extra beer, according to Munich dark beer technology – and sweet malt, copper color, the name of the German lager (Adlerbräu, 5.5%) , while the German Bock technology – rich, black and brown (Bock-Damm, 5.4%). Low-made dark lager, low alcohol-free or with his (sin).
Popular beers – strong (Aguila Reserva Extra 6.5%), refreshing (Alhambra, 4.6%), dense, brownish in color, very strong, and an export lager (Export Zaragozana, 7%), amber-colored, thick and strong (Nostrum de San Miguel, 6.2%), malt and hops, light spice, citrus (San Miguel Premium, 5.4%), bright golden color, malt, refreshing Pilsner (Edel, 4.8%), thick, toasted malt flavor, top fermentation beer (voll-damm, 7.2%), sweet malt and lager (Maho Classic, 4.8%), dry, acidic, citrus flavored golden lager (Cruzcampo, 4.7%).
The country is dominated by a few large breweries – Aguila, Cruzcampo, Damm and others, which are influenced by the Guinness Irish and Dutch Heineken.
See . beer, Spanish cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: