© Itališka kava/Italian coffee

8 Rgp

Itãliška kavà – viena iš trijų skirtingų kavos ruošimo tradicijų pasaulyje.
Šiuo metu yra žinoma apie 700 gamintojų skrudintojų. Italai naudoja stipriai skrudintą arabiką, tad jų kava paprastai stipri ir karti. Lavazza ir Illy – lietuviams pažįstamos kavos rūšys. 1895 m. Turine įkurta kompanija Lavazza S.P.A. tapo Italijos kavos rinkos lyderė ir išsiplėtė visame pasaulyje. Lavazza siūlo daugybę kavos rūšių (pvz., Lavazza Qualità Oro, Lavazza Espresso, Lavazza Club). Illy – kava iš kruopščiai atrinktų, tik kalnuose išaugintų, 100 % arabiškos pupelių. Tai švelnaus, subalansuoto, neaitraus skonio kava. Mėgstantiems labai stiprią kavą, siūloma kava Canischia. Fasuojama inertinėmis dujomis.
Italijoje, kaip ir Ispanijoje, dažniausiai geriama tamsi kava, paruošta iš smarkiai skrudintų pupelių, o populiariausia stipri espresso kava geriama greitai ir jokiu būdu neužkandant bandele. Kaip ir austrai, šveicarai, italai kavą dažniausiai ruošia espresso kavinukuose, labai retai pliko puodelyje.
Italai, ispanai, šveicarai, graikai, skirtingai nuo skandinavų, rytais geria stiprią espresso arba cappuccino, kuri yra gaminama kavos aparatu iš 1/5 kavos, 2/5 specialiai suplakto pieno ir 2/5 specialiai suplakto pieno kremo. Antrasis puodelis paprastai geriamas po pietų arba baigus darbus. Tai gali būti stipri kava iš kavos aparato ar lengvesnė – cappuccino arba kava su grietinėle ar pienu.
Italai geria stiprią tirštą kavą mažame puodelyje.
Plg. anglosãksiška kavà, skandinãviška kavà
Žr. Itãlijos virtùvė, kavà (4)


Italian coffee – one of three different coffee traditions in the world.
There are currently about 700 known manufacturers roasters. Italians use the strong roasted Arabica coffee, their coffee is usually so strong and bitter. Lavazza and Illy – Lithuanians familiar types of coffee. 1895, Turin, founded the company Lavazza S.P.A. Italian coffee has become the market leader and has expanded throughout the world. Lavazza coffee offers a variety of species (eg, Lavazza Qualità Oro, Lavazza Espresso Lavazza Club). Illy – Coffee is carefully selected, cultivated only in the mountains, 100% Arabic beans. This gentle, balanced, pungent taste of coffee. Those who like very strong coffee, coffee Canischia proposed. Packed with inert gas.
Italy, like Spain, mostly drinking dark coffee made from beans roasted strong, popular and strong espresso coffee is taken quickly and in no way a bun inedible. Like the Austrians, Swiss, Italians generally prepares coffee espresso coffee pot, cup very rarely bare.
Italians, Spaniards, Swiss, Greek, unlike other Scandinavians, on the morning drink strong espresso or cappuccino, a coffee machine is made from 1 / 5 of coffee, 2 / 5 Special confuses milk and 2 / 5 Special confuses milk cream. The second cup is usually drunk in the afternoon or after work. This can be a strong coffee from the coffee machine or easier – cappuccino or coffee with cream or milk.
Italians drink strong coffee in a small cup of thick.
Cf. Anglo-Saxon coffee, Scandinavian coffee
See. Italian cuisine, coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: