© Itališkas alus/Italian beer

8 Rgp


Itãliškas alùs – silpnas Pilsner alkoholinis gėrimas.
Nors Italijoje mėgstamiausias vynas, tačiau geriamas ir alus. Daugiausia importuojama vokiško ir angliško alaus. Labai mažai daroma statinėse, o pardavinėjama produkcija išpilstoma į butelius.
Pagrindinės alaus rūšys Italijoje – silpnas ir gaivus, aukso geltonumo lager (Birra Moretti, 4,6 %), nestiprus, aukso geltonumo, sausas, kartoko prieskonio (Italia Pilsner, 4,7 %), tamsus vienuolynų (Forst Sixtus, 6,5 %), sodrios aukso spalvos, tirštas lager (Gran Riserva, 6,6 %), silpnas, aukso geltonumo spalvos, sausas ir kartus Pilsner (Raffo, 4,7 %), šviesiai auksinis, salyklinis, eksportinis (Sans Souci, 5,6 %), nestiprus (Werner Brau, 4,5 %), skaidrus, šviesios aukso spalvos, saldokas Pilsner (Nastro Azzuro, 5,2 %), raudonas, apačioje susifermentavęs (McFarland, 5,5 %), ryškios aukso spalvos, salyklo skonio, eksportinis lager (Kronen, 5 %), šviesus ir nestiprus, apynių skonio Pilsner (Wuhrer Pilsner, 4,7 %). Tipiškiausias itališkas raudonas alus (Rossa) – rusvai gintarinės spalvos, sodraus skonio salyklinis La Rossa (7,5 %).
Ypatingų rūšių alaus (Splügen) pavadinimas kilo iš aukštos kalnų perėjos vardo. Tai sodrios vario spalvos, rūkyto skonio (Splügen Fumée), vario raudonumo, vaisių ir stiprus (Splügen Rossa, 7 %) bei vokiškos rūšies juodas (Scura, 6 %).
Rusvos spalvos, salyklinis, stiprus (Bruna, 6,25 %) alus daromas pagal Miuncheno technologiją, o pagal Vienos technologiją – salyklinis (Crystal Red, 5,6 %), stipresnis (Crystal Gold, 6,6 %), skaidrus, neaitrus, aukso geltonumo lager (Crystal Speciale, 5,6 %).
Žinomesnės alaus daryklos Italijoje – Dreher, Moretti, Wunster, Forst. Didžiausių įmonių (Poretti, Peroni) akcijų paketo dalį įsigiję prancūzų gigantas BSN ir danų Carlsberg.

Žr. alùs (4), Itãlijos virtùvė

Italian beer – Pilsner weak alcoholic beverage.
While Italy’s favorite wine, but drinking and beer. Most imports are of German and English beers. Very little is made in barrels, but production is sold at bottling.
The main types of beer in Italy – mild and refreshing, golden-yellow lager (Birra Moretti, 4.6%), mild, golden yellow, dry, slightly bitter spice (Italy Pilsner, 4.7%), a dark monastic (Forst Sixtus, 6.5 %), rich golden color, rich lager (Gran Riserva, 6.6%), mild, golden yellow, dry and bitter Pilsner (Raff, 4.7%), pale gold, malt, an export (Sans Souci, 5, 6%), mild (Werner Brau, 4.5%), clear, bright golden color and sweet Pilsner (Nastro Azzuro, 5.2%), red, bottom of the fermentation (McFarland, 5.5%), bright golden color, malt flavor, an export lager (Kronen, 5%), light and mild hop taste Pilsner (Wührer Pilsner, 4.7%). Italian prime red beer (Ross) – brownish-amber color, rich malt flavor La Rossa (7.5%).
Special types of beer (Splügen) name comes from the high mountain pass name. This is a rich copper color and the smoked flavor (Splügen Fume), copper-red, fruit, and strong (Splügen Rossa, 7%) and German-type black (Scura, 6%).
Brownish in color, malt, strong (LNA, 6.25%) is made according to the Munich beer technology, but according to one technology – malt (Crystal Red, 5.6%), stronger (Crystal Gold, 6.6%), clear, pungent , golden-yellow lager (Crystal Speciale, 5.6%).
Visibility of the brewery in Italy – Dreher, Moretti, Wunster, Forst. The largest companies (porosity, Peroni) holding acquired by French giant BSN and Danish Carlsberg.
See . beer, Italian cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: