© Japoniškas alus/Japanese beer

8 Rgp


Japòniškas alùs – tradiciškai perdirbtas ir išgrynintas alkoholinis gėrimas iš ryžių.
Didžioji lager dalis – labai švari, aukštos technologijos auksinio Pilsner rūšis. Japonai pirmieji išvystė kai kurias naujas rūšis (pvz., sausą alų). Vietinei rinkai daugiausia tiekiamas gyvas, nepasterizuotas alus. Regioninis alus pardavinėjamas alinėse.
<a Didelė importinio alaus paklausa šalyje. Tai klasikinis, tirštas, tamsus vokiškas alus (Sapporo Black Beer, 5 %), kuriam daryti vartojami Miuncheno rūšies salyklas bei ryžiai, belgiškos rūšies ales (švelnus Shirayuki Blonde ir tirštas Shirayuki Dark).
Perkamiausios alaus rūšys Japonijoje – tirštokas, šviežias, gaivus, nepasterizuotas ir ilgai brandintas (Kirin Beer, 4,9 %), švelnaus salyklo skonio (Kirin Ichiban Shibori, 5,5 %), šviesus ir gyvas Pilsner (Sapporo Original Draft Black Label, 4,7 %). Daromas ir saldokas, rudai raudonos spalvos (Asahi Black Beer, 5 %), ir sodraus skrudinto salyklo prieskonio, viršuje susifermentavęs stiprus, tamsus (Asahi Stout, 8 %), ir tradicinis, rūkyto skonio tamsus alus (Kirin Black Beer, 5 %), kuriame juntamas skrudintos kavos ir apynių prieskonis.
Alaus pramonėje dominuoja keturios stambios grupės: Kirin, Asahi, Sapporo ir Suntory. Seniausia veikianti Japonijos alaus darykla – Sapporo.
Žr. alùs (4), Japònijos virtùvė

Japanese beer – traditionally processed and purified liquor from rice.
Most of lager – very clean, high-tech Golden Pilsner type. The Japanese first developed some new types (eg, dry beer). Local market is supplied mostly live, unpasteurised beers. Regional beer sold pubs.
Much of beer demand in the country. This is a classic, rich, dark German beer (Sapporo Black Beer, 5%), which make use of Munich malt and rice, the kind of Belgian ales (soft and thick blonde Shirayuki Shirayuki Dark).
Buyable beer in Japan – thick, fresh, fresh, unpasteurized, and long-matured (Kirin Beer, 4.9%), mild malt flavor (Kirin Ichiban Shibori, 5.5%), bright and lively Pilsner (Sapporo Original Draft Black Label 4.7%). And have a sweet, brown-red color (Asahi Black Beer, 5%), and rich roasted malt flavor and aroma, fermentation at the top of a strong, dark (Asahi Stout, 8%), and traditional smoked taste of dark beer (Kirin Beer, Black, 5%) which suffer from roasted coffee and hop flavor.
Beer industry is dominated by four major groups: Kirin, Asahi, Sapporo and Suntory. The oldest active brewery in Japan – Sapporo.
See . beer, Japanese cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: