© Juodoji kava/Black coffee

8 Rgp

Juodóji kavà – dozuotas kavos antpilas ir filtruotas gėrimas, gaminamas įvairių konstrukcijų kavos virimo induose.
Plačiai paplitęs juodos kavos gaminimas: kavos virimo indas paskalaujamas verdančiu vandeniu, į jį įdedama maltos kavos, užpilama verdančiu vandeniu, pašildoma (neverdama), nuimama nuo ugnies, kelias minutes leidžiama pritraukti ir išpilstoma per koštuvėlį į puodelius.
Prie juodos kavos mažose lėkštelėse ar vazelėse duodama cukraus, citrinos griežinėlių, likerio arba konjako, kartais karšto pieno arba grietinėlės, įpiltų į specialius ąsotėlius.
Žr. kavà (4)

Black coffee – Cordial measured and filtered coffee drink made of various constructions coffee pots.
The widespread production of black coffee: coffee container rinse dish with boiling water, add it to coffee, poured boiling water, heated, a release from the fire, a few minutes, allowed to raise and dispense in a small colander into cups.
The black coffee in small dishes or containers given sugar, lemon slices, liqueur or brandy, sometimes hot milk or cream added to a special cup.
See . coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: