© Kakavos gėrimas/Cocoa drink

8 Rgp

Kakãvos gėrimas – gėrimas iš kakavos miltelių. Tai puikus antidepresantas.
Tradiciškai kakava verdama su pienu, tačiau daugelis mėgsta kartų šokoladinį gėrimą, į kurį vietoj cukraus geriau dėti medaus.
Į kakavos miltelius įbėrus cinamono, gvazdikėlių arba kitų prieskonių, gėrimas būna pikantiško skonio ir žvalinantis, o vietoj pieno įpylus grietinėlės, kakava būna maistingesnė.
Skanus kakavos gėrimas gaunamas kakavos miltelius ištirpinus nedideliame kiekyje nenugriebto pieno. Likęs pienas užvirinamas, įpilama paruošta kakava ir paverdama ant silpnos ugnies 2-3 minutes. Įdedama medaus, suplakama plaktuvu ir nukošiama. Gėrimas patiekiamas karštas.
Iš kakavos miltelių galima pasigaminti „gogel-mogel“: švieži kiaušinių tryniai sutrinami su cukrumi arba medumi. Kakava ištirpinama šiltame piene ir sumaišoma su tryniais. Įpilama likusio šilto pieno ir pakaitinama plakant mediniu šaukšteliu ir neleidžiant gėrimui užvirti. Karšta kakava geriama su 2-3 konjako arba likerio gurkšniais.
Kakavos gėrimas žymiai kaloringesnis nei arbata ar kava, todėl nepriaugama nereikalingų kilogramų. Nedidelė kakavos porcija sukelia sotumo jausmą.
Geriama sergant kai kuriomis ligomis, pavyzdžiui, bronchine astma. Visi kakavos produktai saugo dantis nuo kenksmingo cukraus poveikio ir ėduonies.
Plg. kavõs gėrimas
Žr. kakãvos miltẽliai


Cocoa drink – drink from the cocoa powder. This is an excellent antidepressant.
Traditionally, cocoa boiled with milk, but many times like a chocolate drink containing sugar instead of honey is better to do.
Pour the cocoa powder of cinnamon, cloves or other spices, the drink is the savory taste, adding milk instead of cream, cocoa is more nutritious.
A delicious cocoa drink produced cocoa powder dissolved in a small quantity of whole milk. The remaining milk to boiling point, add cocoa and closing the prepared over a low flame for 2-3 minutes. Add honey, shake shaker and separates solids from liquids. The drink is served hot.
From cocoa powder may be formed “kumar-mogul”: fresh egg yolks with sugar or bruised with honey. Cocoa dissolved in warm milk and mix with the yolks. Add the remaining warm milk and heat, shaking a wooden spoon and a ban on drinking-water boil. Hot cocoa with 2-3 drinking brandy or liqueur breather.
Cocoa drink much calorific intake than tea or coffee, and do not accrue unnecessary kilograms. A small portion of cocoa caused a feeling of satiety.
Oral some illnesses such as asthma. All cocoa products protects the teeth from the harmful effects of sugar and caries.
Cf. coffee drink
See. cocoa powder

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: