© Kanadietiškas alus/Canadian beer

8 Rgp


Kanadiẽtiškas alùs – viršuje besifermentuojantis angliškas ale, apačioje besifermentuojantis lager ir ledo alus.
Kanadoje alus nelabai mėgstamas ir populiarus. Dar XX a. antrajame dešimtmetyje šalis nukentėjo nuo prohibicijos, buvo sukurti griežti atskirų valstijų įstatymai. Tokie teisiniai apribojimai paveikė alaus rinką.
Dabar Kanados įstatymai reikalauja, jog alus būtų daromas tame regione, kuriame ir parduodamas. Didžiausi šalies alaus darymo susivienijimai (Molson, Labatt, Carling) visose provincijose turi savo alaus daryklas, darančias daugybę vietinių alaus rūšių. Ketvirtoji pagal dydį Kanados alaus darykla – Sleeman, kurios produkcija pardavinėjama reljefiniuose buteliuose. Tik XX a. aštuntajame dešimtmetyje atsirado namudinių alaus daryklų (pvz., Spinnakers).
Seniausia alaus darykla Šiaurės Amerikos kontinente – Molson, kuri 1989 m. susijungė su Carling ir sukūrė stambų tarptautinį susivienijimą. Kompanijos Carling alaus rūšis Carling Black Label perkamiausia Jungtinėje Karalystėje. Labatt – vienas iš gigantų, priklausančių belgų Interbrew. Didžiausia iš smulkių alaus daryklų – Brasal Brasserie Allemande, daranti alų pagal vokišką technologiją, o seniausia ir didžiausia nepriklausoma Kanados alaus daryklos – Moosehead – gaminami gėrimai populiarūs Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Populiariausios alaus rūšys šalyje – tirštas, vaisių Brador (6,5 %), drumstas, prieskoninis, rūgštokas, brandintas kvietinis Blanche de Chambly (5 %), stiprus, nepasterizuotas, pagal vokišką technologiją daromas tamsus Brick Bock (6,5 %), apynių ir auksinis Brick Premium Lager (5 %), rusvai gintarinis, pagal Bavarijos rūšį daromas salyklinis Anniversary Amber Ale (5,5 %), šviesus, salyklu kvepiantis kartus Arkell Best Bitter (4 %), labai stiprus gintarinis Black Amber (7 %), porteris Brock’s Extra Stout (5,8 %), tamsios gintaro spalvos, pagal vokišką technologiją (Granville Island Dark Bock, 6,5 %), salyklo ir apynių skonio bei tirštos konsistencijos ledo Labatt Ice Beer (5,6 %), tamsiai rudos spalvos, viršuje besifermentuojantis ale (Okanagan Spring Brown Ale, 5,6 %), stiprus porteris Ogden Porter (6,2 %), tamsios aukso spalvos, tirštas salyklinis Sleeman Cream Ale (5 %), auksinis, pagal vokišką technologiją daromas salyklinis, apynių, sausoko skonio Red Dog (5,5 %), buteliuose subrendęs, išlaikytas ir sušildantis raudonas Maudite (8 %), stiprus ir saldus kvietinis Maple Wheat Beer (8,5 %) ir kt.

Žr. alùs (4), Kanãdos virtùvė

Canadian beer – English ale, lager beer and ice.

Canadian beer is not very popular and popular. Even the twentieth century the second decade of the party affected by the prohibition was to create restrictive laws of individual states. Such legal restrictions affected the beer market.
Now, Canadian law requires that beer be made in the region, which both sold. Top national brewing associations (Molson, Labatt, Carling) in all the provinces has its own brewery, which have a variety of local beers. Canada’s fourth-largest brewer – Sleeman, whose products marketed embossed bottles. Only in the twentieth century seventies appeared on home breweries (such as Spinnakers).
The oldest brewery in the North American continent – Molson, which in 1989 merged with Carling and has a large international pool. Company Type Carling Beer Carling Black Label buyable in the United Kingdom. Labatt – one of the giants, owned by Interbrew Belgium. The largest of the small breweries – Brasal Brasserie Allemande, making beer according to German technology and the oldest and largest independent brewery in Canada – Moosehead – popular beverages in the United States of America.

The most popular beers in the country – rich, fruit Brador (6.5%), cloudy, aromatic, acidic, aged Blanche de Chambly wheat (5%), stout, unpasteurized, according to German technology, made dark Brick Bock (6.5%) hop and the Brick Premium Lager, gold (5%), brownish amber, according to the type of Bavaria made malt Anniversary Amber Ale (5.5%), light malt smell Arkell Best Bitter times (4%), very powerful Amber Black Amber (7% ), Port Brock’s Extra Stout (5.8%), dark amber in color, according to German technology (Granville Island Dark Bock, 6.5%), malt and hop flavor and thick texture of ice Labatt Ice Beer (5.6%) dark brown ale at the top of besifermentuojantis (Okanagan Spring Brown Ale, 5.6%), stout Ogden Porter (6.2%), dark golden color, rich malt Sleeman Cream Ale (5%), gold, made in accordance with German technology malt, hops, dry taste Red Dog (5.5%), bottles of mature red warming maintained and Maude (8%), strong and sweet maple wheat Wheat Beer (8.5%) and others.
See . beer, Canadian cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: