© Kapučinas/Cappuccino

8 Rgp

Kapučìnas (2) [it. cappuccino – gobtuvas; pagal kapucinų (pranciškonų „Mažųjų brolių ordino“ narių) aprangą dėl spalvinio panašumo į vienuolių drabužius su abito kapišonu] – vidutinio stiprumo tiršta ir tvirta juoda kava su grietinėle arba plaktu pienu ir šokoladu. Tai itališka kava.
Gėrimas buvo naudojamas Italijoje nuo 1900 metų. Iki 1900 metų vidurio kapučinas buvo daromas daug plačiau ir prieinamas šiaurės amerikiečiams. Tik 1950 m. itališkasis kapučinas įgavo savo pavidalą. Išpopuliarėjusi XX a. viduryje, kava Italijoje buvo vartojama rytais pusryčių metu su bandelėmis (pyragaičiais). XXI a. pradžioje kapučinas išpopuliarėjo greito maisto užkandinėse.
Tai maisto produktas – gėrimas, kofeiną pašalinus iš kavos pupelių, nepakenkiant skoniui. Klasikinį kapučiną sudaro 30 proc. espresso ir 70 proc. pieno putų. Be espresso, ruošiant kapučiną svarbus pieno riebumas ir jo temperatūra. Pieno putos atsiranda, kai kapučino šildomas pienas pradeda garuoti ir piene pasirodo maži oro burbuliukai, suteikiantys pienui švelnumą ir saldumą.
Gėrimo sudėtyje yra gliukozės sirupo, cukraus, tirpios kavos, augalinių riebalų, sausojo pieno, aromatinių medžiagų.
Gėrimas gali būti tamsusis (su mažiau pieno nei įprasta), šviesusis (su daugiau pieno nei įprasta), ledinis (atšaldytas) ir panašiai.
Parduodama su grietinėlės, šokolado ir kitais priedais. Tai bekofeininė kava.
Patiekiama dideliuose storasieniuose šiek tiek pašildytuose kavos puodeliuose, 120-150 ml talpos keraminiuose arba porcelianiniuose puodeliuose (gėrimo kiekis – 100-120 ml). Kartais apibarstoma kakava arba tarkuotu šokoladu, kitur užberiama cinamono.
Plg. eksprèso (esprèso) kavà
Žr. kavà (4)


Cappuccino [it. cappuccino – hood, under the Capuchin (Franciscan “Little Brothers of the Order of the) dress of the color similarity of religious clothing with a hood abito] – moderate thick and strong black coffee with cream or whipped milk and chocolate. This is an Italian coffee.
The drink was used in Italy since 1900. By mid-1900, cappuccino was made much more accessible and North Americans. Only in 1950 sit cappuccino took its shape. Coffee, spread the twentieth century the middle of Italy, was used in the morning for breakfast with bread rolls (cake). The twenty-first century cappuccino at the beginning of popular fast food in small canteens.
This is the food – drink caffeine removed from coffee beans, without compromising taste. Classic cappuccino is 30 percent. espresso, and 70 percent. milk foam. In addition to espresso, cappuccino in the preparation of important fat content and temperature. Milk foam occurs when the heated milk cappuccino steam launches and milk appears small air bubbles that provide milk, soft and sweet.
Drink containing glucose syrup, sugar, soluble coffee, vegetable fat, dry milk, flavored.
The drink may be black (with less milk than usual), light (with more milk than usual), chilling (chilled), and the like.
Sale of cream, chocolate and other accessories. This decaffeinated coffee.
Served in large thick-walled slightly warmed coffee cups, 120-150 ml ceramic or porcelain cups (drinking volume – 100-120 ml). Sometimes, sprinkle with grated chocolate or cocoa, cinnamon Pour elsewhere.
Cf. Express (espresso) coffee
See. coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: