© Kava be kofeino/Decaffeinated coffee

8 Rgp

Kavà bè kofeìno – gėrimas iš bet kurios kavos pupelių rūšies, pašalinus kofeiną.
Kofeinas iš kavos pupelių pašalinamas keliais būdais:
a) naudojant tirpiklius ir garą kofeinui iš pupelių pašalinti. Kavos aliejai ir pati kava yra atskiriami norint pasiekti optimalų skonį, pašalinus 97 proc. kofeino (europietiškas procesas);
b) naudojant vandenį bei etilo acetatą, gaunamą iš vaisių. Šiuo būdu pašalinama iki 98 proc. kofeino (natūralus procesas);
c) pupelės pamerkiamos į karštą vandenį, kuris po to perfiltruojamas per aktyvuotą anglį. Nenaudojant jokių chemikalų, šiuo būdu pašalinama apie 97 proc. kofeino (šveicariškas procesas).
Lietuvoje kava be kofeino nėra populiari. Jos įvežama mažai, nes dar nėra poreikio.

Decaffeinated coffee – to drink from any type of coffee, caffeine is removed.
Caffeine from coffee beans is removed in several ways:
a) using solvents and steam to remove caffeine from the bean. Coffee oils and the coffee itself is separated in order to achieve optimum flavor, the removal of 97 percent. caffeine (European Process);
b) the use of water and ethyl acetate, derived from the fruit. In this way, remove up to 98 percent. Caffeine (natural process);
c) beans are dipped in hot water, which is then filtered through activated carbon. Without the use of any chemicals in this way eliminated about 97 percent. Decaf (Swiss process).
Lithuania decaffeinated coffee is not popular. They import little, because there is a need.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: