© Keptinis alus/Fried beer

8 Rgp

Keptìnis alùs – kepto salyklo gėrimas.
Šiaurės rytų Lietuvoje salyklas buvo džiovinamas pirties dūmuose arba krosnyse. Keptiniam alui išvirti salyklo mentalas būdavo kepalais pakepamas duonkepėse.

Fried beer – fried malt beverage.
North-eastern Lithuania was the malt drying kiln or smoke sauna. For cooking fried beer, the malt mash was loaves fried bread ovens.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: