© Kiniška arbata/Chinese tea

8 Rgp

Kìniška arbatà – arbatžolių gėrimas.
Svarbiausios žaliosios arbatos kiniškos rūšys:
1. Gunpowder – arbatžolių lapeliai tarp pirštų susukami į vienodus kamuoliukus (vadinamus „parako grūdelius“). Taip susukti lapeliai geriau išlaiko aromatą. Arbata gaivi, kiek aitroko skonio ir savotiško kvapo.
2. Lung Ching – lapeliai lygūs ir plokšti, kruopščiai susukti, po to supresuoti. Arbatos skonis švelniai aštrus, spalva sodriai geltona. Labai gaivinanti.
3. Žalioji jazminų arbata. Jazminų žiedai skinami ankstyvą rytmetį ir laikomi šaltoje patalpoje iki tamsos. Tada į juos suberiama žalioji arbata, kad prisisotintų jazminų kvapo. Ši arbata yra nuostabaus aromato, švelnaus ir subtilaus skonio, gaivinanti.
Kinijoje gaminama arbatžolių arbata-punšas su priedais ir prieskoniais. Sumaišomi brendis, apelsinų ir citrinų sultys, apelsino ir citrinos žievelės ir paliekama pritraukti kelioms valandoms. Perkošiama ir sumaišoma su atskirai paruošta karšta arbata. Pagardinama medumi, romu. Rekomenduojama gerti nedideliais kiekiais.
Žalioji arbata plikoma ne verdančiu, o karštu vandeniu. Vandens temperatūra turėtų būti nuo 80 iki 85 °C. Kuo kokybiškesnės arbatžolės, tuo žemesnė vandens temperatūra. Kad arbata iškart neatšaltų, indas, kuriame ji yra pritraukiama, taip pat turi būti pašildytas.
Žr. juodóji arbatà, Kìnijos virtùvė, žalióji arbatà

Chinese tea – to drink tea.
The main types of Chinese green tea:
1st Gunpowder – tea leaves between the fingers twisted into a uniform ball (called “powder grains). It is twisted leaves retain flavor better. Tea a refreshing, slightly acerbic, tart taste and peculiar smell.
2nd Lung Ching – leaves smooth and flat, carefully wrapped, and then compressed. Tea tastes slightly spicy, rich yellow color. Very refreshing.
3rd Green tea, jasmine. Jasmine flowers are harvested in early morning and kept in a cool room until dark. Then place it in their green tea and jasmine scent that saturate. This tea is a wonderful aroma, delicate and subtle taste, refreshing.
China produced tea-leaf shrub with accessories and seasonings. Combine the brandy, orange and lemon juice, orange and lemon peel and let stand to raise a few hours. Transferred to a colander and mix with hot tea prepared separately. Seasoned with honey and rum. It is recommended to drink in small quantities.
Brewed green tea is not boiling, but hot water. Water temperature should be between 80 to 85 ° C. The better quality tea, the lower the temperature of the water. That tea could soon become cold, the container is raised, must also be heated.
See . black tea, Chinese cuisine, green tea

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: