© Laisva arbata/Freedom of tea

8 Rgp

Laisvà arbatà – toks pakavimo būdas, kai arbatos lapai yra supakuoti laisvi metalinėje dėžutėje arba kitokiame inde.
Arbatžolių kiekį į puodelį įsideda pats žmogus pagal poreikį gauti silpnesnę ar stipresnę arbatą. Kad netrukdytų arbatoje plaukiojantys lapai, naudojami koštuvėliai, arbatos spaustukai, filtruojantys puodeliai. Tradicinis ir efektyvus yra trijų dalių arbatos puodelis, vadinamas gaivanu.
Arbatos dangtelis gali būti nukeltas, kad lapai pasiliktų, kol arbata gurkščiojama. Laisva arbata būna didesniais lapais, dėl to sąveika su oru mažesnė ir mažiau praranda aromato. Gera laisvų lapų arbata dažniausiai būna vakuumizuota. Tai padeda išlaikyti kvapnų aromatą.
Plg. arbãtos maišẽlis

Freedom of tea – this method of packing the tea leaves are packed in a metal-free box or similar container.
Quantity of tea into a cup įsideda the man under the need for a weaker or stronger tea. Not to interfere with flying tea leaves, use small strainers, tea clips, filter cups. Traditional and effective are the three parts of a cup of tea, called gaivan.
Tea lid can be held over the foliage to remain until the tea drinking. Free tea leaves are larger, due to interaction with the air less and less loss of flavor. Good availability tea leaves tend to have a void resulting from the removal of the air. This helps keep the fragrant aroma.
Cf. tea bags

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: