© Liuksemburgo alus/Luxembourg beer

8 Rgp

Liùksemburgo alùs – silpnas (pilsner) ir eksportinis (lager) alkoholinis gėrimas.

Liuksemburgo Hercogystė savo alumi nėra garsi, tačiau turi senas alaus darymo tradicijas. Alus buvo daromas vienuolynuose nuo 1083 metų. Darant vietinį alų į mišinį dedama daug priedų. Be silpno ir eksportinio alaus rūšių, gaminamas stiprus sezoninis kalėdinis ir pagal vokišką technologiją tamsus alus. Nors Liuksemburgo alaus rinka nėra didelė, tačiau trečdalis viso padaromo alaus keliauja į užsienį, daugiausia į Belgiją ir Prancūziją.
Žinomiausios alaus rūšys: Altmünster – tirštas (5,5 %), Hausbeier – salyklinis (5,5 %), Fréijoers – gaivus, nefiltruotas (4,8 %), Bofferding Christmas Béier – rudas sezoninis (5,5 %), Bofferding Lager Pils – gaivus brandintas (4,8 %), Diekirch Exclusive – stiprus, ant dugno susifermentavęs pilsneris (5,2 %), Mansfeld – salyklinis pilsneris, Diekirch Exclusive – stiprus, ant dugno susifermentavęs pilsneris (5,2 %), Luxembourg Lager – silpnas (3 %), Luxembourg Export – eksportinis (4 %), Régal – eksportinis (5,5 %), Simon Noël – tirštas, sodraus skonio kalėdinis (7,5 %) alus.
Žr. alùs (4), Liùksemburgo virtùvė

Luxembourg beer – weak (pilsner) and exportation (lager), an alcoholic beverage.
Duchy of Luxembourg is famous for its beer, but has a long brewing tradition. The beer was made in monasteries since 1083 years ago. Even the local beer is added to a mixture of many additives. In low-and exportation of beers produced by strong seasonal Christmas and the German technology of dark beer. While the beer market in Luxembourg is not high, but causes a third of the beer travels abroad, mainly in Belgium and France.
The most famous beers: Altmünster – thick (5.5%), Hausbeier – malt (5.5%), Fréijoers – fresh, filtered (4.8%), Bofferding Béier Christmas – brown on seasonal (5.5%), Bofferding Pils Lager – fresh matured (4.8%), Diekirch Exclusive – a strong, on the bottom of the fermentation Pilsners (5.2%), Mansfeld – malt Pilsners, Diekirch Exclusive – a strong, bottom fermentation Pilsners (5.2%), Luxembourg lager – low (3%), Luxembourg Export – an export (4%), Regal – an export (5.5%), Simon Noël– a thick, rich taste of Christmas (7.5%) beer.
See . beer, Luxembourg cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: