© Lotynų Amerikos alus/Latin American beer

8 Rgp

Lotỹnų Amèrikos alùs – lager rūšis, labiausiai dominuojanti Pilsner. Tai populiariausias alkoholinis gėrimas, turintis gilias alaus darymo tradicijas.

Senovės majai darė alų fermentuodami grūdų varpas, o actekai – iš kukurūzų daigų. Daug kur valstiečiai iš agavos sulčių gamino pulkę (pulque reiškia „suiręs“), kuri tinkama gerti tik kelias dienas. Pasak inkų legendos, jaunos mergaitės kramtydavo virtus kukurūzus ir taip paruošdavo alaus masę. Manyta, kad mergaičių grožis ir seilių švarumas padeda fermentacijai.
Iki XIX a. Lotynų Amerikos alus buvo prastos kokybės ir geriau gerdavo kaktusų degtinę ar tekilos surogatą. Nuo XIX a. bavarai, šveicarai ir austrai atvežė savo alaus darymo tradicijų bei šaldymo įrangos.
Lotynų Amerikos šalyse šviesus, pigus ir gaivus lager daromas iš ryžių, kukurūzų ar kitų įvairių priedų. Dabar daugiausia alaus pagaminama ir išgeriama Meksikoje. Antroji pagal alaus darymo kiekį yra Brazilija.
Plg. argentiniẽtiškas alùs, brazìliškas alùs, meksikiẽtiškas alùs, perujiẽtiškas alùs, pùlkė (1), venesueliẽtiškas alùs
Žr. alùs (4), Lotỹnų Amèrikos virtùvė

Latin American beer – type of lager, Pilsner the most dominant. This is the most popular alcoholic drink with a deep tradition of brewing.

The ancient Mayans had a beer with his cereal fermentations bell, and the Aztecs – from corn seedlings. In many places the peasants from agave juice producing flocks (pulque is “disordered”), which is suitable for drinking only a few days. According to Inca legend, the young girls who chew cooked corn and beer is made ready for mass. It was thought that the girls in the beauty and purity of saliva helps fermentation.
Until the nineteenth century Latin America was of poor quality beer and drank more vodka or tequila cactus substitute. Since the nineteenth century Bavarian, Swiss and Austrians brought their brewing traditions and refrigeration equipment.
Latin American countries, light, cheap and refreshing lager is made from rice, maize and various other accessories. Now, most beer is produced and drunk in Mexico. The second volume is the brewing of Brazil.
Cf. Argentinean beer, Brazilian beer, Mexican beer, Peruvian beer, pulque, Venezuelan beer
See . beer, Latin American cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: