© Maišyta arbata/Mixed tea

8 Rgp

Maišyta arbatà – arbatos maišymas iš įvairių vietų atvežtos arbatos.
Sufasuota pakeliuose arbata yra maišyta. Maišymo tikslas – stabilus skirtingų metų derliaus skonis. Tobulėjant sauso džiovinimo technikai, ištraukimo metodams ir dėl paprastesnio pagaminimo, vis dažniau vartojama miltelių ar kondensuota arbata. Maišytos arbatos rūšys:
1. Pusryčių arbata (Breakfast tea), panaši į anglišką, airišką ir škotišką. Maišomos įvairios stiprios juodosios arbatos rūšys, geriamos ir su pienu.
2. Popietės arbata. Tai lengvesni arbatos mišiniai.
3. Jazminų arbata. Oksidacijos metu su arbata maišomi jazminai, kartais kaip papuošimą paliekant jų žiedlapių. Kinijoje daugelis kvapniųjų gėlių (rožės ir kt.) naudojamos arbatos skoniui ir kvapui pagerinti.
4. Earl Grey tea. Juodoji arbata maišoma su citrinos ar bergamotės kvapu.
5. Prieskoninė arbata. Į arbatą dedama įvairių prieskonių (imbiero, kardamono, cinamono, juodųjų pipirų, gvazdikėlių, laurų lapų, muskato). Populiari Indijoje ir Pietų bei Vidurio Azijoje.
6. Touareg arbata. Stipri žalioji arbata gaminama su mėta. Ruošiama Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų dykumose.
7. Jagertee. Arbata su romu.
8. Gen Mai Cha (Genmaicha). Japoniška arbata su keptais ryžiais. Ją mėgsta makrobiotinės dietos šalininkai.
9. Lapsang souchong. Kilusi iš Kinijos, maišoma su juodąja arbata, džiovinama degančia pušimi, todėl atsiranda stiprus degėsių skonis.
Arbata ruošiama laisvus lapus pilant tiesiai į indą arba arbatos filtrą, tačiau tinkamai gali būti pagaminta ir iš arbatos maišelių. Tinkamiausias vanduo yra minkštas, filtruotas. Kinijoje arbata skirstoma į penkis užpylimus. Pirmasis užpylimas, kad arbata būtų išplauta, iškart išpilamas. Geriama kitų užpylimų arbata, pradedant antruoju. Geriausiais užpylimais laikomi nuo trečiojo iki penktojo, nors įvairios arbatos atsiskleidžia skirtingai ir gali reikalauti dar daugiau užpylimų.
Žr. arbatà (2)

Mixed tea – tea blended from different places come for tea.
Wrapped tea packets are mixed. Mixing objective – a stable taste different vintages. With the development of dry-drying techniques, extraction methods and the simplification of production, is increasingly used in powder and condensed tea. Blended tea types:
1st Breakfast tea (Breakfast tea), similar to the British, Irish and Scotch. Mixed in various types of strong black tea, with milk and taken orally.
2nd Afternoon tea. This is a lighter tea blends.
3rd Jasmine tea. Oxidation of tea blended with jasmine, sometimes leaving them as decorative petals. China, most aromatic flowers (roses, etc..) Used tea taste and smell improve.
4th Earl Grey tea. Black tea mixed with lemon and bergamot scent.
5th Avocado tea. The tea is added various spices (ginger, cardamom, cinnamon, black pepper, cloves, bay leaves, nutmeg). Popular in India and South and Central Asia.
6th Touareg tea. A strong green tea made with mint. Preparations for the North African and Middle Eastern deserts.
7th Jagertee. Tea with rum.
8th Gen Mai Cha (Genmaicha). Japanese tea with roasted rice. It is like a diet proponents.
9th Lapsang souchong. Originally from China, mixed with black tea, dry burning pine, resulting in a strong burnt taste.
Tea loose leaf prepared by pouring directly into the bowl of tea or filter, but can properly be made from tea bags. The ideal water is soft, filtered. Chinese tea is divided into five filling. The first filling, the tea would be washed out immediately discarded. Other drinking tea filling, starting from the second. Flood Fill regarded as the best from the third to fifth, while the various tea reveals a different, and may require even more filling.
See . tea

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: