© Malimas/Milling

8 Rgp

Malìmas (1) – smulkinimas: grūdai į miltus, kavos pupelės į miltelius.
Tinkamai sumalti kavą yra labai svarbu. Malimo rupumą lemia kavos paruošimo metodas. Kuo smulkiau malta kava, tuo didesnį jos paviršių apima vanduo ir tai užima mažiau laiko. Smulkesnis malimas ekonomiškesnis.
Gatava malta kava paprastai beriama į vakuuminę pakuotę, kurioje ji išlieka šviežia, kol atidaroma. Pakuotę atidarius, kava supilama į sandariai uždaromą nemetalinį indą.
Smulkiai malta kava pakuojama į hermetiškas pakuotes. Rupaus malimo kava, kuriai reikalingas anglies dioksido išsiskyrimas, pakuojama į hermetišką pakuotę su vožtuvu, kad natūralūs procesai tęstųsi toliau.
Miltų pavidalo kava smulki kaip miltai ir naudojama ruošti stipriai turkiškai, graikiškai ar arabiškai kavai.
Smulkus espresso malimas naudojamas tik automatuose ar neapoliečių tipo automatuose.
Smulkus malimas arba „filtrinis smulkus malimas“ naudojamas perkošti ir filtruoti.
Vidutinis malimas yra įvairiapusis. Jį galima naudoti ruošiant kavą tiek puodelyje, tiek kavos virdulyje, tiek kavos automatuose.
Rupus malimas tinkamiausias užpilti kavą puodeliuose.
Nemaltos pupelės malamos prieš pat ruošiant kavą. Malama kava neturi per daug sušilti, nes tada ji praranda dalį aromato. Smulkiai sumalta kava paruošiama greičiau, eikvojasi ekonomiškiau, nes su vandeniu liečiasi didesnis jos paviršius. Smulkiai malta kava tinka rytietiškai kavai virti, taip pat ruošti kavai automatuose, filtruoti. Vidutinio smulkumo kava ruošiama visokiais būdais. Rupiai malta kava tinkamiausia užplikyti.
Žr. mìltai dgs. (1)

Milling – grinding grains into flour, coffee beans into powder.
Properly ground coffee is very important. Grinding grit due to coffee preparation method. The further ground coffee, the more it covers the surface of the water and it takes less time. Further breakdown of the milling efficiency.
Ready-ground coffee is usually disseminated in the vacuum container to keep it fresh until opened. Once opened, the coffee is poured into non-metallic container tightly closed.
Finely ground coffee is packed in sealed containers. Coarse grinding coffee, which is required for carbon dioxide emissions, is packaged in a hermetically sealed container with a valve that natural processes would continue on.
Flour in the form of coffee as a small meal and used to prepare a strong Turkish, Greek or Arabic coffee.
Small espresso machines used only for grinding or Neapolitan type machines.
Small milling or fine grinding of the filter is used to filter and filtered.
Average milling is a versatile. It can be used in the preparation of coffee and a cup, kettle and coffee and coffee machines.
Pour coarse grinding of the best coffee pots.
Ground beans before grinding and preparation of coffee. Variable coffee not warm up too much because then it would lose some flavor. Finely ground coffee is prepared quickly, eikvojasi cost-effective, because the more they come into contact with water surfaces. Finely ground coffee, coffee for oriental style cooking, as well as the preparation of coffee machines, filter. The average fineness of coffee prepared by all manner of ways. Coarsely ground coffee suitable užplikyti.
See . Flour

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: