© Malta kava/Ground coffee

8 Rgp

Maltà kavà – kavos pupelės, kurios pagal pavidalą gali būti:
1. Sumaltos aukščiausios rūšies malta kava (Kolumbija, Indijos Arabika, Kamerūnas ir kt.).
2. I rūšies malta kava (Santos, Džima, Robusta ir kt.).
3. Malta kava su priedais (cikorija, džiovintos figos): aukščiausios ir I rūšies.
Malimo kokybės rodikliai – kavos skonis ir kvapas. Paruoštos kavos kokybė priklauso nuo sumaltų pupelių skoninių ir kvapiųjų medžiagų ekstrakcijos. Kavos malimas gali būti:
a) smulkus: kuo smulkesnis malinys, tuo greitesnė ekstrakcija, tačiau filtravimo laikas – ilgesnis. Pavyzdžiui, smulkaus malimo kavos aromatinės medžiagos atsiskleidžia per 1-2 minutes;
b) vidutinis: vidutinio malimo kavos aromatinės medžiagos atsiskleidžia per 4-6 minutes;
c) rupus: rupaus malimo kavos aromatinės medžiagos atsiskleidžia per 6-8 minutes.
Kavos pupeles geriausia malti kuo smulkiau, tačiau malinys turi atitikti kavos virimo aparato rūšį.
Rytietiškai kavai labiausiai tinka smulkaus malimo kava. Todėl turkai, graikai, armėnai, arabai ir kitų tautų atstovai, mėgstantys tokią kavą, mala ją smulkiai – kaip aukščiausios rūšies miltus. Panašaus, tik šiek tiek stambesnio malimo kavą tinka ruošti aparatuose, kuriuose verdantis vanduo su kava palengva kapsi per sietelį.
Gaminant maltos kavos mišinį (pvz., Arabikos rūšies), naudojama moderni skrudinimo ir pakavimo į dvigubą pakuotę įranga, leidžianti geriau išsaugoti skonį ir aromatą.
Vidutinio malimo kava ruošiama įvairiais būdais – kavos virdulyje ir daugelyje kitų prietaisų, kuriuose karštas vanduo su malta kava, esant dideliam spaudimui, paprasčiausiai įpurškiami per sietelį.
Buitiniams filtriniams kavos aparatams skirta rupaus malimo kava.
Malta kava laikoma sausose vėdinamose patalpose nuo 3 iki 6 mėn. skardinėse dėžutėse (uždarytose be vakuumo).
Žr. kavà (4), malìmas (2)

Ground coffee – coffee beans, which may be under the form:
1st Extra ground coffee (Colombia, India Arabika, Cameroon, etc.)..
2nd I kind of ground coffee (Santos, Jim, Robusta, etc.)..
3rd Coffee with additives (chicory, dried figs) and I kind of high.
Milling quality indicators – coffee flavor and aroma. Ready-to-quality coffee beans ground depends on the flavor and fragrance materials extraction. Coffee grinding may be:
a) small: the further breakdown of the grist, the faster the extraction, but the filtering time – longer. For example, fine-ground coffee aromas are revealed within 1-2 minutes;
b) middle: moderate grinding coffee flavors are revealed within 4-6 minutes;
c) coarse: coarse grinding coffee aromas reveal for 6-8 minutes.
Coffee beans are ground the best possible detail, but the grist must comply with the type of coffee maker.
Coffee oriental style is best suited for small mill and coffee. Therefore, Turks, Greeks, Armenians, Arabs and other nations have such a love of coffee, grinds it in detail – how the extra flour. A similar, but slightly larger for the preparation of coffee grinding machines, where boiling water with coffee capsules slowly through a sieve.
The production of coffee in the blend (eg, Arabica variety) used in modern roasting and packaging equipment in a double pack, allowing better preserve the flavor and aroma.
Medium grinding coffee prepared in different ways – coffee kettle and many other devices, which hot water with ground coffee, with a high pressure, is simply injected through a sieve.
Household coffee filter in the apparatus for coarse grinding coffee.
Coffee beans as a dry ventilated place from 3 to 6 months. tins boxes (sealed without vacuum).
See . coffee, milling

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: