© Miežinė kava/Barley coffee

8 Rgp

Miežìnė kavà – gėrimas iš sumaltų kruopinio javo grūdelių (miltelių) su pienu ir cukrumi.
Miežių kavos sudėtis: miežiai, kviečiai, cikorija, burokas. Yra keli kavos vartojimo būdai:
1. Miežiai paskrudinami keptuvėje ir sumalami. Milteliai suberiami į kavinuką su verdančiu vandeniu ir pakaitinama, nuolat maišant. Paliekama pastovėti. Paskui įpilama į puodelius. Pagal skonį dedama cukraus ir pieno.
2. 1-2 arbatiniai šaukšteliai gėrimo užplikinama vienu puodeliu verdančio vandens ir palaikoma 5 minutes. Paskaninama cukrumi, pienu, grietinėle.
Laikoma sausoje ir vėsioje vietoje.
Žr. kavà (4)

Barley coffee – to drink from ground groats Java grain (powdered) with milk and sugar.
Barley coffee composition: barley, wheat, chicory, beet. There are several ways to use coffee:
1st Barley and brown in skillet Crush. Powder transfer it to a coffee-pot with boiling water and heat, stirring constantly. Allow to stand for. Then pour into cups. According to the taste of sugar and milk added.
2nd 1-2 teaspoons hog drink one cup of boiling water for 5 minutes. Added sugar, milk and cream.
Is considered a dry and cool place.
See . coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: