© Mongoliška arbata/Mongolian tea

8 Rgp

Mongòliška arbatà – gėrimas iš arbatžolių, šalto vandens, miltų, sviesto, pieno, ryžių ir druskos.
Miltelių pavidalo susmulkintos arbatžolės suberiamos į indą, įpilama šalto vandens ir užvirinama. Atskirai keptuvėje pašildomi miltai ir sviestas. Po to kartu su pienu, sviesto gabaliuku ir ryžiais supilti į karštą arbatą. Gauta masė užvirinama, pagal skonį padruskinama ir geriama.
Žr. arbatà (2), Mongòlijos virtùvė

Mongolian tea – drink of tea, cold water, flour, butter, milk, rice and salt.
Powdered tea cut loosely filled into a container and add cold water and bring to the boil. A separate pan, warmed flour and butter. After the milk with the butter pieces with rice and pour the hot tea. Try mass boil, put salt to taste and drinking.
See . tea, Mongolian cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: