© Olandiškas alus/Holland beer

8 Rgp

Olándiškas alùs – saldus, stiprus (viršuje susifermentavęs) ir šviesus (ant dugno susifermentavęs) alus.

Nuo seno Olandijoje buvo gaminamas saldus ir silpnas tamsus rudas alus, kurį XX amžiuje pakeitė auksinis ir švelnus lager. XXI amžiuje imta gaminti belgišką ir vokišką alų.
Populiariausios alaus rūšys: salyklinis (Edel (Noble) Pils (5 %) – sodraus skonio alus, Briljant (6,5 %) – salyklinis, švelnaus skonio alus, Amstel (7 %) – stiprus ir salyklinis tamsus alus, Imperator (6,5 %) – kokybiškas, gintaro spalvos alus), tamsus ir stiprus (Lente Bok, Alfa Bokbier (abu po 6,5 %), Ammeroois (7 %) – stiprus, brandintas, viršuje susifermentavęs alus, Struis (10 %) – vaisių, prieskoninis alus), šviesus (Bethanien (4,5 %) – auksinis alus), švelnus ir stiprus (Budel Alt (5,5 %) – gintaro spalvos, viršuje besifermentuojantis alus, turintis riešutų ir salyklo prieskonį), rūgštokas (Buorren (6 %) – vario spalvos alus), vaisių skonio (Capucijn (6,5 %) – tamsus, gintarinis alus), pilsner (Grolsch Pilsner (5 %) – nepasterizuotas buteliuose apynių alus), lager (Grolsch lager (5 %) – pasterizuotas skardinėse apynių alus, Super Dortmunder (7 %) – eksportinis išlaikytas, vaisių skonio alus).
Žr. alùs (4), Heineken’o alùs, Olándijos (Nyderlandai) virtùvė

Holland beer – a sweet, strong (at the top of fermentation) and light (bottom fermentation) beer.
For centuries the Netherlands has made a sweet and mild dark brown beer, which by the twentieth century and the soft golden lager. The twenty-first century started to produce Belgian and German beers.
The most popular types of beer: malt (Edel (Noble) Pils (5%) – rich tasting beer, Briljant (6.5%) – malt, delicate taste of beer, Amstel (7%) – a strong malt and dark beer, Emperor (6.5%) – high quality, amber-colored beer), dark and strong (Lente Bok, Alpha Bokbier (in both 6.5%), Ammeroois (7%) – strong , aged, top fermentation beer, Struan (10%) – fruit, spices, beer), light (Bethanien (4.5%) – Gold beer), soft and strong (Budel Alt (5.5% ) – amber-colored, top besifermentuojantis beer with malt and nuts, spices), acidic (Buorren (6%) – copper-colored beer), fruit flavors (Capucijn “(6.5%) – dark amber beer) Pilsner (Grolsch Pilsner (5%) – unpasteurized bottled beer hops), lager ( Grolsch lager (5%) – pasteurized canned beer hops, Super Dortmunder (7%) – to maintain an export, beer, fruity taste).
See . beer, Heineken beer, Holland (Netherlands) cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

%d bloggers like this: