© Prancūziškas alus/French beer

8 Rgp


Prancūziškas alùs – silpnas, gaivinantis lager.
Šalyje dominuoja tik kelios didesnės alaus darymo kompanijos. Tai Kronenbourg – dominuojantis Prancūzijos aludaris, gaminantis Bière d’Alsace mažuose buteliukuose, nestiprius lager (pvz., Kronenbourg Tradition Allemande), sezoninio alaus rūšis (pvz., rožinį La Bière de Noël, auksinį Kronenbourg Bière de Mars), o buvusi didžiausia alaus darymo Kanterbräu kompanija, daranti šviesų lager (4,5 %), stipresnį (Kanterbräu Gold), mažai alkoholio turintį lager (Tourtel).
Prancūzijos šiaurės rytuose, prie Belgijos esantis Pa de Kalė regionas išsaugojo aludarystės tradicijas, čia daug mažų daryklėlių (daro bières de garde – stiprų, viršuje besifermentuojantį, buteliuose brandinamą alų). Nors alus fermentuojasi buteliuose ir yra filtruojamas, tačiau dėl šiltos fermentacijos išlieka ale rūšiai būdingas rūgštokas vaisių prieskonis.
Populiariausios alaus rūšys Prancūzijoje – stiprus (6,4 %), salyklinis, auksinis (Goldenberg), aitroko vaisių skonio, šviesus (Goudale, 7,2 %), gintarinis, rūkyto skonio, šviesus lager (Adelscott, 6,4 %), gintaro spalvos, medaus skonio (Abbaye de Vaucelles, 7,5 %), apynių, nepasterizuotas Pilsner rūšies lager (Meteor, 4,6 %), auksinis ir apynių Pilsner (Mutzig Pilsner, 4,8 %), šviesus, tirštokas lager (Noordheim, 4,7 %), salyklo skonio auksinis lager (Pelican Lager, 4,8 %), saldoko obuolių skonio, šviesus lager (Upstaal, 3 %), šviesus, gintarinis ir rudas (Tourtel, 1 %).
Iš viskio salyklo daromas alus (Amberley, 7,3 %), stipraus, salyklinio lager rūšys – sodraus skonio, salyklinis, gintarinis (Ackerland Blonde, 5,9 %) ir tamsus, saldesnis (Ackerland Brune, 6,3 %). Kituose Prancūzijos regionuose daromas tamsus, vaisių, išlaikytas alus su nuosėdomis (Bière des Templiers, 8,5 %), stiprus, šviesiai geltonos spalvos vaisių alus (Bière du Désert, 7 %), tirštas, tamsaus gintaro spalvos lager (Brune Spéciale, 6,7 %), tirštas, sodraus skrudinto salyklo skonio porteris (Porter 39, 6,9 %).
Daug alaus daroma pagal kitų kraštų technologijas, pavyzdžiui, pagal vokišką technologiją – tirštas, aromatingas, auksinis šviesus alus (Jubilator, 7 %), pagal airišką technologiją – stiprus, salyklinis, raudonas alus (George Killian’s Bière Rousse, 6,5 %), pagal Vienos technologiją – vaisių, salyklinis, vario spalvos lager (Mortimer, 8 %). Pagal vienuolynų technologiją daromas alus su nuosėdomis (Saint Arnoldus, 7,5 %) filtruojamas, o prieš jį išpilstant pridedama mielių.
Daug rūšių prancūziško, viršuje besifermentuojančio, pagal vienuolynų technologiją daromo alaus. Tai saldus ir tirštas, aukso spalvos, vaisių skonio Blonde (5,9 %), rausvai rudas, sodraus skrudinto salyklo prieskonio Saint Landelin Ambrée (6,1 %), tamsus ir tirštas, kavos ir šokolado skonio Brune (6,2 %).
Tradiciniai prancūziški gėrimai (pvz., neblogo skonio aromatinis (Sebourg, 6 %) ir rusvai gintarinis (Jenlain, 6,5 %)) pilstomi į aukštus butelius ir uždarinėjami kaip šampanas.
Populiariausias eksportinis alus – šviesus, salyklinių grūdų prieskonio lager (33, 4,8 %). Į stipriausio pasaulyje šviesaus alaus titulą (12 %) pretenduoja La Bière du Démon alus. Tai salyklinis, gana tirštas, mažai putojantis gėrimas, turintis medaus prieskonį.
Žr. alùs (4), Prancūzìjos virtùvė

French beer – weak, refreshing lager.
The country is dominated by only a few larger brewing companies. This Kronenbourg – dominating the French brewer, manufactures Bière d’Alsace in small vials, weak lager (such as Kronenbourg Tradition allemande), a seasonal beer type (eg, pink La Bière de Noël, Kronenbourg Gold Bière de Mars), and had the biggest beer Kanterbräu company shall be laid, making the beam lager (4.5%), stronger (Kanterbräu Gold), with a low alcohol lager (Tourtel).
North-eastern France, Belgium, located in Pas de Calais region has retained brewery tradition, there are many small daryklėlių (makes Bière de garde – a strong, top besifermentuojantį, bottles cellared beers). Although the fermentation beer is filtered and bottled, but the warm ale fermentation remains a characteristic slightly acidic fruit flavor.
The most popular beer in France – a strong (6.4%), malt, golden (Goldenberg), acerbic, tart fruit flavors, bright (Goudale, 7.2%), amber, smoked flavor, a light lager (Adelscott, 6.4%) amber, honey taste (Abbaye de Vaucelles, 7.5%), hops, unpasteurized Pilsner type lager (Meteor, 4.6%), golden hops and Pilsner (Mutzig Pilsner, 4.8%), light lager thick ( Noordheim, 4.7%), malt flavored golden lager (Pelican Lager, 4.8%), sweetish apple flavor, light lager (Upstaal, 3%), light amber, and brown (Tourtel, 1%).
Malt whiskey is made from beer (Amberley, 7.3%), strong, malt lager types – rich in taste, malt, amber (Ackerland Blonde, 5.9%) and dark, as sweet (Ackerland Brune, 6.3%). Other French regions have a dark, fruit, beer is maintained with sediment (Bière des Templiers, 8.5%), strong, bright yellow fruit beer (Bière du Desert, 7%), thick, dark amber lager (Brune Speciale, 6 7%), dense, rich roasted malt flavor Porter (Porter 39, 6.9%).
A lot of beer made by the other edge of technology, for example, according to German technology – a thick, fragrant, golden ale (Jubilator, 7%), the Irish technology – a strong, malt, red beer (George Killian’s Bière Rousse, 6.5%) under a single technology – the fruit, malt, copper lager (Mortimer, 8%). According to the technology of the monasteries have a beer with the sediment (Saint Arnold’s, 7.5%), filtered, and prior to pouring the yeast is added.
Many types of French at the top besifermentuojančio by monasteries brewing technology pressures. It is sweet and rich, golden color and fruity taste Blonde (5.9%), reddish-brown, rich roasted malt spice Saint Landelin Ambrée (6.1%), dark and rich coffee and chocolate flavors Brune (6.2%) .
Traditional French drinks (eg, not bad taste, aroma (Sebourg, 6%) and brown amber (Jenlain, 6.5%)) senior put up in bottles and closures as champagne.
Exportation of the most popular beers – light, lager spice malted grain (33, 4.8%). The world’s strongest lager title (12%) claiming two Démon La Bière beer. This malt, fairly dense, low-sparkling drink with a honey aftertaste.
See . beer, French cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: