© Pulkė/Pulque

8 Rgp

Pùlkė (1) [isp. pulque; Meksikos indėnų k. pulka arba octli] – meksikiečių tautinis gėrimas, gaminamas iš paraugintų agavos sulčių, primenantis rūgpienį, vertinamas dėl gerų maistinių savybių.

Dar actekai pulkę vartojo religinėms apeigoms. Pulkė pavaizduota indėnų ant akmens drožinių. Kilmė nežinoma, tačiau liaudies pasakos paaiškina jos kilmę. Pasak vienos Kolumbijos legendos, pulkė atsirado nuo maguey augalo, kai dar prieš ispanų užkariavimą actekai augalą naudojo religinėse apeigose.
Kai maguey augalas subręsta, jo sultys fermentuojamos (paprastai didelėse statinėse), po to iš karto tinka gerti. Pulkė urmu parduodama vadinamuosiuose pulkės baruose (isp. pulquerías) stiklo taroje (Tornillo) arba dubeniuose (jicara). Šviežia ilgai neišbūna, todėl eksportuojant būtinai konservuojama (alkoholio kiekis yra 6 %).
Pulkė dažnai maišoma su vaisių sultimis (pvz., mangais ir ananasais). Tokiu atveju ji vadinama curado (padaryti skanų tiems, kurie negali įvertinti savo neįprasto skonio).
Meskalis (mezcal arba mescal) yra suteikiamas pavadinimas dukart distiliuotam spiritui, kuris taip pat kilęs iš maguey augalo. Šiandien nėra tiksliai apibrėžta reglamentuota regionai (OVP) tiek Mezcal Tekila ir Meksikoje. Tekila – Mezcal, pagamintas tik iš Blue Agave augalo pietryčių Meksikos regione (aplink Tekilos miestą Jalisco). Aguamiel (iš kurių daroma pulkė) yra natūralios sultys iš maguey augalų, kadangi Mezcal pagamintas iš augalų pačios širdies. Skonis kartus arba saldus.
Iš pulkės varoma degtinė – tekila.
Žr. čičà (2), Mèksikos virtùvė, meskãlis (2), tekilà (2)

Pulque [span. pulque, the Mexican Indians – pulka or octli] – a Mexican national drink made from agave juice slightly sour reminiscent of curdled milk, prized for good nutritional properties.
Another flock Aztecs used religious rituals. Indians flock depicted on stone carvings. Origin unknown, but folk tales explain its origins. According to one legend, Colombia, flock there from the maguey plant, it is still against the Spanish conquest of the Aztecs used the plant in religious rituals.
When the maguey plant matures, its fermentable juice (usually in large barrels), followed immediately by an appropriate drink. Flocks in bulk is sold in bars called Regiment (Spanish pulquerías) glass containers (Tornillo) and pelvic (jicara). Fresh long absent, so be sure to export preservation (alcohol content of 6 %).
Flocks are often mixed with fruit juice (such as mango and pineapple). In this case it is called curado (so delicious to those who are unable to assess its unusual taste).
Mezcal or mescal is the name given to the double-distilled spirits, which also comes from the maguey plant. Today, there is no well defined regulated areas (ODA) and Mezcal Tequila, Mexico. Tequila – Mezcal is made entirely from blue agave plant southeast of Mexico region (around the town of Jalisco tequila). Aguamiel (of which there flocks) is the natural juice of the maguey plant, whereas mezcal is made from plants and the heart. Times or the sweet taste.
From flocks driven spirits – tequila.
See . chicha, Mexican cuisine, mescal, tequila

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: