© Raudonoji arbata/Red tea

8 Rgp

Raudonóji arbatà – natūralios raudonos spalvos tonizuojantis gėrimas iš įvairių žolelių, sėklų, šaknų, žievės, grūdų, nenaudojant arbatžolių. Tai pusiau fermentuota arbata, gaminama Taivane ir Kinijoje.
Afrikiečių ji vadinama Rooibos. Tai lapeliai ankštinės kultūros, augančios Pietų Afrikos Cedarberg’o kalnuose. Ši raudonos spalvos arbata yra sodraus, salsvoko kvapo. Smulkių, panašių į adatėles lapelių arbata yra malonaus skonio, labai kvapni ir gerai malšina troškulį.
Rooibos – tai smulkių, panašių į adatėles, Aspalathus Linearis lapelių arbata, populiari Europoje, Japonijoje ir kitose šalyse. Jos arbatžolės naudojamos kaip prieskonis sriuboms, troškiniams, marinatams, padažams bei konditerijos gaminiams.
Vytinimo metu arbatos lapeliuose esančios medžiagos reaguoja su deguonimi ir įgauna raudoną spalvą. Lapeliai turi būti sveiki, nesusmulkinti ir nesusukti. Ši arbata gaunama ypatingos fermentacijos būdu. Raudonosios arbatos fermentacija nutraukiama, kai lapelių kraštai įgauna raudoną atspalvį. Tada susiformuoja stiprus ir nuostabus aromatas.
Raudonojoje arbatoje nėra jokių priedų ar konservantų, kofeino, tačiau yra nedaug tanino, gausu mineralinių medžiagų (fluoro, mangano, geležies, kalcio ir kt.).
Raudonoji arbata geriama ten, kur arbatmedžiai neauginami, tačiau tvirtas arbatos tradicijas turinčiose šalyse: Indijoje, Tolimuosiuose Rytuose. Ji gali pakeisti arbatą tada, kai nepageidaujamas tonizuojantis teino poveikis.
Patartina gerti vaikams, žmonėms, sergantiems alerginėmis ligomis. Užplikoma verdančiu filtruotu verdančiu vandeniu, 7-10 min. palaukiama, kol pritraukia.
Korėjiečių virtuvėje raudonoji arbata dažniausiai gaminama iš spragintų grūdų. Galimi įvairūs variantai: iš miežių (geriama šalta, tinka karštomis vasaros dienomis), iš kukurūzų (pasižyminti švelniu saldumu), iš ryžių (ryžiai naudojami tik kaip priedas), iš miglinių šeimos augalo (Coix lacrymajobi), iš grikių ir kitų augalų. Tokios arbatos dažniausiai geriamos saldintos. Žinomiausios iš jų: iš chrizantemų (naudojama ir kaip vaistas nuo peršalimo), iš hortenzijų porūšio (geriama per Budos gimtadienį), iš ženšenio (tradicinė korėjiečių arbata), iš kvapiosios citrinos, iš imbiero (dažniausiai su medumi), iš medaus.
Plg. juodóji arbatà, žalióji arbatà
Žr. matė nkt., šaltóji arbatà


Red tea – of the natural red color from a variety of tonic herbs, seeds, roots, bark, corn, without the use of tea. This semi-fermented tea produced in Taiwan and China.
It is called African Rooibos. This leaves leguminous crops growing in South Africa Cedarberg’o mountains. This red tea is rich, salsvoko smell. Small, leaf-like needles in a pleasant tasting tea is very fragrant and highly refreshing.
Rooibos – This small, like needles, Aspalathos Linearis leaf tea, popular in Europe, Japan and other countries. They are used as a tea flavor soups, stews, pickles, sauces and confectionery.
Curing the tea leaves of a substance reacts with oxygen and becomes red. Leaves must be healthy, and not ground nesusukti. This special tea is obtained by fermentation. Red tea fermentation is terminated when the leaf edges become red hue. Then the formation of a strong and wonderful aroma.
Red tea, no additives or preservatives, caffeine, but there is little tannin, rich in minerals (fluoride, manganese, iron, calcium, etc.)..
Red tea drinking where there is not grown Tea bushes, but a strong tradition of tea-producing countries: India, the Far East. It can change the tea when the adverse effects of tonic teine.
It is advisable to take children, people with allergic diseases. Užplikoma boiling filtered boiling water, 7-10 minutes. wait until the drive.
Korean cuisine usually red tea made from grain spragintų. Various options are available: from barley (drunk cold, suitable for hot summer days), maize (characterized by a gentle sweetness) of rice (rice is used only as a supplement), the Poaceae family plant (Coix lacrymajobi) from buckwheat and other plants. These usually taken orally sweetened tea. The best known of them from chrysanthemum (used as medicine for colds), a subspecies hydrangea (taken during the Buddha’s birthday), of ginseng (Korean traditional tea), a flavoring of lemon, a ginger (often with honey) of honey.
Cf. black tea, green tea
See. mate (tea), cold tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: