© Robusta/Robusta

8 Rgp

Robustà (2) [lot. robustus – stiprus, tvirtas] – didžiojo kavamedžio (Coffea canephora) pupelės ir iš jų paruošta kava. Tai Gvatemalos ir Indonezijos kavos rūšis, atrasta XIX a. pabaigoje. Robustos pupelės, skirtingai nei arabiškos, suteikia kavai savotišką tirštumo ir švelnaus šokolado prieskonį.
Kavos krūmai auga žemesnėse vietose. Palyginti su arabika, jie auga greitai, atsparūs ligoms ir derlingesni. Vakarų Europa robustą atrado tik praėjusio šimtmečio pabaigoje, tačiau ji greitai įgavo didelę ūkinę svarbą, kadangi ją galima kultivuoti ir žemesniuose tropiniuose regionuose. Robusta dažniausiai naudojama tirpiai kavai gaminti ir paprastai maišoma su kitų rūšių kavos pupelėmis. Šios rūšies kava rinkoje užima likusią 25-30 proc. dalį.
Kava pakuojama į maišus, tada kraunama į specialius konteinerius, užtikrinančius saugų transportavimą, kad tikslą pasiektų nesugedusi.
Plg. arãbika (1)
Žr. kavà (4)


Robusta [lot. robustus – a strong, solid] – great features and book reviews (Coffee canephora) beans and their coffee is ready. This Guatemalan coffee and Indonesian species discovered in the nineteenth century at the end. Robusta beans, unlike the Arab, gives coffee a sort of consistence and smooth chocolate flavor.
Coffee trees grow in lower areas. Compared with Arabika, they grow fast, resistant to disease and fertility. Western Europe robusta found only at the end of the last century, but it quickly acquired considerable economic importance as it can be cultivated in tropical regions and lower. Robusta is mainly used in the production of soluble coffee, and usually mixed with other types of coffee beans. This type of coffee the rest of the market took a 25-30 per cent. share.
Coffee is packed into bags and then placed in special containers to ensure safe transportation to reach the goal of sound.
Cf. arabika
See. coffee

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: