© Rūkytas alus/Smoked Beer

8 Rgp

Rūkýtas alùs – egzotiška alaus rūšis, gaminama Bambergo miestelyje, Frankonijos regione (Vokietija).
Dar Viduramžiais Bambergas išsaugojo rūkyto alaus darymo tradicijas. Čia salyklas vietiniams aludariams skrudinamas ant buko malkų laužo, kad įgautų nestiprų rūkytą prieskonį.
Žinomesnės rūkyto alaus rūšys – tamsaus, švelnaus skonio 5,3 % alus (Achd Bambarcha Schwarzla), klasikinis švelnaus, gaivaus skonio 4,8 % alus (Aecht Schlenkerla Rauchbier) su juntamu sauso salyklo prieskoniu, dūmų skonio 4,8 % alus (Kaiserdom), juodas, aitroko, skrudinto salyklo skonio, sausas 4,8 % alus (Schlenkerla).
Žr. alùs (4), vókiškas alùs

Smoked Beer – exotic brands of beer produced in the town of Bamberg, Franconia region (Germany).
Still maintained medieval Bamberg smoked brewing tradition. Click here for local brewers malt roasted on a beechwood fire to take a more mild smoked flavor.
Visibility of smoked beer – dark, sweet beer is 5.3% (Achd Bambarcha Schwarzla), a classic sweet, fresh taste of beer at 4.8% (Aecht Schlenkerla Rauchbier) perceptible to the dry malt flavor, smoke flavor 4.8% beer (Kaiserdom), black, acerbic, tart, roasted malt flavor, dry beer at 4.8% (Schlenkerla).
See . beer, German beer

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: