© Šaltoji arbata/Cold tea

8 Rgp

Šaltóji arbatà – natūralus tonizuojantis gėrimas, gaminamas iš stipresnio arbatos užpilo, sulčių, vaisių ar kitų priedų ir geriamas karštą vasarą. Tai naujas arbatos rūšių paruošimo būdas ir vaisvandenių pakaitalas.
Šaltoji arbata ruošiama iš įvairių arbatžolių. Viena iš jų – raudonoji arbata (pagal vietinių gyventojų pavadinimą „rooibos“ reiškia „raudonas krūmas“). Tai Pietų Afrikos produktas. Krūmai auga Pietų Afrikos kalnų šlaituose, kur dar yra neužteršto dirvožemio ir oro, todėl jų lapeliuose gausu natūralių maistingų medžiagų. Tai ne įprasto arbatkrūmio lapeliai, o spygliukai, primenantys pušies spyglius, tik šiek tiek trumpesni. Raudonojoje arbatoje gausu mineralinių medžiagų (geležies, kalio, kalcio, vario, cinko, magnio, fluoro, mangano ir natrio), antioksidantų, eterinių aliejų ir kitų medžiagų, visiškai nėra kofeino, nedaug taninų. Paruošta iš jos šaltoji arbata tinka kūdikiams.
Raudonoji arbata yra labai malonaus skonio, turi švelnų raminantį poveikį. Pietų Afrikos virtuvėje ši arbata naudojama troškiniuose, sriubose, marinatuose, suteikdama jiems ypatingą spalvą, skonį ir aromatą.
Įvairūs arbatų mišiniai su raudonąja ar medaus krūmo arbata tampa ypač populiarūs.
Ypač įdomaus skonio yra žalioji japoniška arbata su arbatiniu grybu (kombučia) ir citrina. Gaminama ir arbatžolių, vaisių sulčių, kapoto ledo, vandens plikyta, pritraukta, perkošta šalta arbata, papuošta citrusinių vaisių (apelsino arba citrinos) griežinėliais.
Žr. arbãtinis grỹbas

Cold tea – a natural tonic, made from a stronger infusion of tea, juice, fruit or other additives and drinking a hot summer. This new method of preparing tea and soft drinks substitute.
Cold tea prepared from a variety of tea. One of them – red tea (according to locals the name ‘rooibos means “red bush”). This South African product. Trees grow on the slopes of South Africa, where there is still unpolluted soil and air, so rich in their prospectuses natural nutrients. This is not normal tea bush leaves and needles, like pine needles, only slightly shorter. Red tea, rich in minerals (iron, potassium, calcium, copper, zinc, magnesium, fluoride, manganese and sodium), anti-oxidants, essential oils and other materials are in no caffeine, low tannin. Prepared by the cold tea for babies.
Red tea is very pleasant in taste, has a mild soothing effect. South African cuisine, this tea used in stews, soups, marinades, giving them a special color, flavor and aroma.
Different blends of teas, honey, or red bush tea is especially popular.
Particularly interesting is the taste of Japanese green tea, tea with mushrooms (kombucha) and lemon. Production and tea, fruit juice, chopped ice, water scalded, drawn, strained cold tea, decorated with citrus fruit (orange or lemon) slices.
See . mushroom tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: