© Senčia/Sencha

8 Rgp

Senčià (2) [jap.] – švelnaus skonio, vos juntamo saldumo ir sutraukiančio kartumo gėrimas (sencha). Tai žalioji arbata, populiariausia Japonijoje.
Senčiai būdingas švelnus žaliosios arbatos aromatas ir sodrus švelnus skonis. Subtilus senčios skonis ir aromatas labiausiai išryškėja plikant ją maždaug iki 70 laipsnių (pagal Celsijų) pakaitintu vandeniu.
Į arbatinį įpilama šviežio šalto vandens ir užkaičiama. Pakaitinus vandenį iki reikiamos temperatūros, palaukiama maždaug minutę, kol jis truputį atvėsta. Tada supilama į arbatinuką, kuriame yra senčios lapelių arbatos. Retkarčiais pamaišant plikoma dvi minutes.
Žalioji arbata senčia gali būti plikoma tris kartus, kas kartą ilginant plikymo laiką pusę minutės. Geriausia senčią gerti gryną, be pieno ar cukraus, tačiau paskaninus ją keliais šviežiais mėtų lapeliais, gaunama maloni popietės arbata, panaši į Maroko mėtų arbatą.
Laikoma tamsioje, vėsioje vietoje.
Žr. japòniška arbatà

Sencha [Jap.] – sweet taste with a slight sweet drink, which is bitter (Sencha). This green tea, popular in Japan.
Sencha is characterized by mild green tea flavor and sweet fruity flavor. Sencha delicate taste and aroma of the most apparent plikant to about 70 degrees (Celsius), heated water.
The tearoom, add fresh cold water and boil. After heating water to the required temperature, wait about a minute until it cooled down a bit. Then place it in a kettle with a tea leaf sencha. Stirring occasionally Brewed two minutes.
Green tea may be sencha for exposed boiling water three times, once every half a minute longer period of time. Best sencha drink pure, without milk or sugar, but flavored by several fresh mint leaves, comes a pleasant afternoon tea, similar to the Moroccan mint tea.
Stored in a dark, cool place.
See . Japanese tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: