© Šiaurės Amerikos virtuvė

8 Rgp


Šiáurės Amèrikos virtùvė – tai Kanados, JAV, Kubos, Haičio, Martinikos Respublikos (ir Antilų salų) nacionaliniai valgiai.
Šiaurės Amerikos žemynas yra vakarų pusrutulyje. Jo krantai išraižyti daugybės įlankų. Daug ir užutėkių. Šiaurės Ameriką iš rytų pusės skalauja Atlanto vandenynas, iš vakarų – Ramusis, o iš šiaurės – Arkties vandenynas. Šiaurėje ir pietuose prie žemyno šliejasi daugybė salų, iš jų ir didžiausia pasaulyje – Grenlandija.
Tiek Kanados, tiek Jungtinių Amerikos Valstijų gėrimai specifiškumu nepasižymi, jie būdingi daugeliui pasaulio šalių.
Kanadoje mėgstamos marinuotos daržovės ir žuvys, mėsos patiekalai (vyniotiniai, ragu ir kt.), saldūs pyragai, pyragėliai, tortai, kremai, daržovių sriubos. Priedai – marinatai, salotos, melasa, plakta grietinėlė. Gėrimai – arbata ir kava, geriama per pusryčius, pietus ir vakarienę, vaisių sultys ir gazuoti gėrimai, sirupai, alkoholis (rugių viskis, punšas, kokteiliai, vynai).
Jungtinėse Amerikos Valstijose – daržovių salotos, šniceliai, mėsos kepsniai, paštetai, suktinukai, suflė, tortai, vaisių pyragai, žuvys. Priedas – padažai, daržovės, bulvių košė ir kt. Pagardinama druska, pipirais, paprika, petražolėmis ir kt. (pagal skonį). Gėrimai – pienas, ledinis vanduo, alus, vaisių sultys (kokakola, gazuoti vaisvandeniai), kava ir arbata, vynai (sausi baltieji vynai ir šampanas, raudonasis Kalifornijos vynas, nestiprūs saldieji Los Andželo vynai), distiliuotas kukurūzų viskis, džinas ir įvairiausi kokteiliai.
Kuboje – kepta ir troškinta mėsa, kukurūziniai pyragėliai, mėsiški pyragai. Gėrimai – kava, likeriai (su cinamonu ir su verbena), o nacionalinis gėrimas – romas.
Haityje – žuvienė, pikantiški padažai, virtos žuvys, kepta mėsa, ryžiai, daržovės, vaisiai (ypač bananai). Mėgstamiausi gėrimai – melionų, greipfrutų, apelsinų, granatų, ananasų sultys, vanduo, alus ir kava, alkoholiniai kokteiliai, punšas.
Martinikos Respublikoje – žuvų patiekalai (rasalas žuvims, žuvienė, žuvų troškinys, žuvų nuoviras), sklindžiai, kurie yra populiarūs Antilų salų patiekalas, kepamas iš įvairiausių maisto produktų. Tradicinis patiekalas – avienos sultinys. Populiariausi gėrimai – vanduo, vaisių sultys (natūralios kokoso sultys), kava, alkoholis (romo punšas, romo likeris, romo kokteiliai).
Žr. Haičio virtuvė, JAV virtuvė, Kanados virtuvė, Kubos virtuvė, Martinikos virtuvė

North American cuisine – is a Canadian, U.S., Cuba, Haiti, Martinique, Republic of (and the Antilles) national dishes.
North American continent is the western hemisphere. Its shores carved numerous bays. Abundant and creek. North America from the east side surrounded by the Atlantic Ocean in the west – the Pacific and from the north – the Arctic Ocean. North and south of the continent border many islands of the world’s biggest – Greenland.
Both Canada and the United States of America does not have the specificity of drinks, they are characterized by many countries around the world.
Canadian favorite marinated vegetables and fish and meat dishes (rolls, horns, etc..), sweet cakes, pies, cakes, creams, vegetable soups. Accessories – pickles, salad, molasses, whipped cream. Drinks – tea and coffee, taken at breakfast, lunch and dinner, fruit juices and carbonated drinks, syrups, alcohol (rye whiskey, punch, cocktails, wines).
United States of America – vegetable salad, schnitzel, roast meat, sausage, rolls, souffle, pies, fruit pies, fish and shellfish. Appendix – sauces, vegetables, mashed potatoes, etc.. Seasoned with salt, pepper, paprika, parsley and others (to taste). Beverages – milk, ice-cold water, beer, fruit juice (coca-cola, carbonated soft drinks), coffee and tea, wine (dry white wines and champagne, red wine in California, Los Angeles, slight sweet wines), distilled corn whiskey, gin, and a wide range of cocktails.
Cuba – grilled and braised meat, maize cakes, pies Meat-based. Drinks – coffee, liqueurs (with cinnamon and Verbena), and the national drink – rum.
Haiti – fish soup, spicy sauce, steamed fish, grilled meat, rice, vegetables, fruits (especially bananas). Favorite Drink – melons, grapefruit, orange, pomegranate, pineapple juice, water, beer and coffee, alcoholic cocktails, punch.
Republic of Martinique – the fish dishes (ink fish, fish soup, fish stew, fish broth), pancakes, which are popular Antilles dish, baked in a variety of foods. Traditional dish – mutton broth. Most popular drinks – water, fruit juice (natural coconut juice), coffee, alcohol (rum punch, rum liqueur, rum cocktails).
See. Canadian cuisine, USA cuisine, Cuban cuisine, Haiti cuisine, Martinique cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: