© Singapūro virtuvė

8 Rgp


Singapūro Respùblikos virtùvė – valstybės Pietryčių Azijoje nacionaliniai patiekalai.
Beveik visą valstybės plotą užima didelis Singapūro miestas. Tai skirtingų tautų, religijų ir kultūrų šalis, kurioje persipinusios senųjų kinų, malajų ir indiškų kultūrų tradicijos.
Tai skirtingų tautų, religijų ir kultūrų šalis, kurioje persipinę kinų, malajiečių, indų ir europiečių kulinarijos stiliai. Maisto ruošimas – nacionalinė Singapūro gyventojų aistra. Iš atvežtinių valgių emigrantai paįvairino vietinę virtuvę. Dominuoja Kinijos, Indijos, Indonezijos, Malaizijos, Korėjos, Japonijos, Europos ir Amerikos kulinarijos tradicijos.
Išvystyta maisto pramonė. Svarbiausios žemės ūkio kryptys – kiaulininkystė, paukštininkystė, žuvininkystė ir jūros verslas, maisto produktų (kavos, arbatos ir kitų žemės ūkio produktų) perdirbimas. Auginamos kokosinės palmės, prieskoniai, daržovės, tropiniai vaisiai (nefeliumai, garcinijų vaisiai (mangostanai), greipfrutai, džeko vaisiai, žvaigždanyžiai).
Kinų ingredientai maišomi su vietiniais prieskoniais, pavyzdžiui, citrinų stiebai ir kokosų kremas. Labai populiari aštri kokosų sriuba (Laksa), tropiniai vaisiai (nefeliumai, garcinijos, džekai, greipfrutai, žvaigždės). Tradicinis Singapūro patiekalas – vištienos, krevečių ir austrių kebabas, valgomas jį pavilgant į tirštą žemės riešutų (arachių) padažą (Satė).
Daugelis vietinių restoranų Singapūre primena pigias užkandines, kur galima labai pigiai pavalgyti.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: