© Suomiškas alus/Finland beer

8 Rgp


Súomiškas alùs – nuo vario iki rusvos bei tamsiai rudos spalvos tirštas ir stiprus alus.
Nors alaus pramonę Suomijoje suvaržė griežti antialkoholiniai įstatymai, tačiau šalis turi turtingą alaus darymo istoriją. 1919-1932 metais Suomijoje buvo prohibicija, kuri iki šiol jaučiama, nes alaus rūšims taikomi dideli mokesčiai.
Tradicinis Suomijos alus – naminis produktas – stiprus (apie 8 %), tirštas ir nefiltruotas, rusvos gintaro spalvos, neaitrus, su daug prieskonių, saldžiai kartoko prieskonio alus (Sahti). Šalyje alus skirstomas į klases pagal stiprumą: I klasė – mažiau nei 2,8 % tūrio alkoholio, II klasė – iki 3,5 %, III klasė – 3,7-4,7 % (Pilsner rūšies). Tik I klasės alų leidžiama reklamuoti ir pardavinėti parduotuvėse, o III klasės – kontroliuoja valstybė. Stipriausias (iki 5,7 %) eksportinis alus pardavinėjamas restoranuose, kurie turi licencijas. Populiariausios alaus rūšys – Karhu 3 – tamsiai rudos spalvos, tirštas, stiprus alus (4,6 %), Jouloulot Christmas Beer – rusvos spalvos, sodraus skonio sezoninis alus (5 %), Cheers – vario spalvos, ant dugno besifermentuojantis alus, Vaakuna – tamsus, salyklinis, irisų skonio alus (4,5 %), Pilsner Nikolai – saldokas, eksportinis gėrimas (4,5 %), Koff – šviesiai rudos spalvos, malonaus skonio Pilsner (4,5 %), Extra Strong – stiprus šviesus (7,5 %) bei eksportinis lager (5,2 %).
Žr. alùs (4), Súomijos virtùvė

Finland beer – from copper brown to dark brown in color and thick and strong beer.
While the beer industry in Finland, constrained strict dry laws, but the country has a rich brewing history. 1919-1932 in Finland was prohibition, which is still felt, because the types of beer is highly taxed.
The traditional Finnish beer – domestic product – a strong (about 8%), thick and unfiltered, amber, brown, pungent, with a lot of spices, spice, sweet and slightly bitter beer (Sahti). The country is divided into classes of Beer Strength: Class I – less than 2.8% alcohol by volume, Class II – up to 3.5%, Class III – 3.7 to 4.7% (Pilsner type). Only Class I beer allowed to advertise and sell in stores, and Class III – control the country. The strongest (up 5.7%), an export beer is sold in restaurants that have licenses. The most popular types of beer – Karhu 3 “- dark brown, thick, strong beer (4.6%), Jouloulot Christmas Beer – brown in color, rich taste of seasonal beer (5%), Cheers – the copper-colored beer, Vaakuna – dark, malt, beer tasting irises (4.5%), Pilsner Rudy- sweet, exportation beverage (4.5%), Koffi – a light brown color, pleasant taste of Pilsner ( 4.5%), Extra Strong – strong light (7.5%) and an export lager (5.2%).
See . beer, Finland cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: