© Svazilando virtuvė

8 Rgp


Svãzilando virtùvė – mažytės valstybės Afrikoje pietuose (šalia Mozambiko) nacionaliniai patiekalai.
Svazilande išvystytas žemės ūkis, verčiamasi klajokline gyvulininkyste. Cukranendrės ir gyvuliai – eksportuojami produktai. Auginami citrusiniai vaisiai, ryžiai, kukurūzai, sorgai, ananasai.
Šalies virtuvėje dominuoja vaisiai, daržovės, mėsa, žuvis, citrinų sultys, česnakai, laiškiniai svogūnai ir marinatai.
Žuvis – svarbus šalies produktas, ji ruošiama įvairiais būdais. Valgoma šviežia, vytinta, rūkyta ar džiovinta saulėje. Dažnai žuvis marinuojama imbiero, pomidorų bei kajano aitriųjų pipirų marinatu ir vėliau verdama palmių aliejuje. Nacionalinis (šventinis) patiekalas – Gerdaros žuvies troškinys.
Įvairus mėsos asortimentas – rūkyti, pamarinuoti kumpiai dažnai naudojami ruošiant vienus ar kitus patiekalus. Šventinis patiekalas – avienos troškinys su riešutų padažu.
Svazilandiečiai maistą valgo rankomis. Dažnas patiekalų ingredientas – įvairios daržovės ir javai. Nacionalinis valgis – avokadų salotos (Salada pera de abacate) su užpilu.

Swaziland cuisine – the tiny African state in the south (near the Mozambican), national dishes.
Swaziland developed agriculture, animal husbandry nomadic livestock. Sugarcane and livestock – exported products. Cultivated citrus fruits, rice, maize, sorghum, pineapples.
Country kitchen dominated fruit, vegetables, meat, fish, lemon juice, garlic, spring onions and pickles.
Fish – an important product of the country, it is being prepared in various ways. Eaten fresh, dried, smoked or dried in the sun. Often, fish pickled ginger, tomato and cayenne chili pepper marinade and then cooked in oil palm. National (festive) meal – fish stew Gerdaros.
Different meat mix – smoking, brined hams are often used in the preparation of one or other dishes. Holiday meal – mutton stew with peanut sauce.
Swaziland food eaten by hand. Common dishes ingredient – various vegetables and cereals. National meal – avocado salad (Salad de Pera Abacus) with dressing.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: