© Šveicariškas alus/Switzerland beer

8 Rgp

Šveicãriškas alùs – gaivus, salyklinis apynių alkoholinis gėrimas.

Didžiausios alaus daryklos Šveicarijoje – Eichhof ir Feldschlösschen, kuriose daromas skaidrus ir gaivus auksinis (Eichhof Lager, 4,8 %), pilstomas iš statinių, būna buteliuose ir skardinėse, apynių (Hopfenperle, Dunkle Perle, Castello, Ex-Bier). Kaip ir Austrijoje, šalyje dominuoja dvi pagrindinės alaus darymo grupės – Feldschlösschen ir tarptautinėje rinkoje geriau žinoma Hürlimann.
Kitų daryklų alaus rūšys – tamsus, viršuje besiformuojantis (Anker, 5,8 %), šviesus, aukso spalvos, švelnaus apynių ir salyklo prieskonio (Cardinal Lager, 4,9 %), tirštas, gintaro rudumo spalvos, šokolado skonio tamsus (Hexen Bräu, 5,4 %), putojantis, sodrios aukso spalvos Pilsner rūšies (Pony, 5,7 %), saldokas, šviesus (Dreikönigs, 6,5 %), tamsus, sodrios gintaro spalvos (Hubertus, 5,7 %), tirštas, auksinio gintaro spalvos (Sternbräu, 5,2 %), drumstas, eksportinis (Braugold, 5,2 %).
Vietinis alus Šveicarijoje toks pat kaip ir Austrijoje. Dažniausiai minimas Pilsner, mėgstamas šviesusis lager. Žymiai rečiau geriamas stipresnis auksinis lager ir kvietinis alus, daromi labai mažais kiekiais.
Pasaulinėje rinkoje Šveicarija garsėja dviem alaus rūšimis: šviesiu, mažai alkoholio turinčiu Birell (alkoholis iš alaus pašalinamas ne distiliuojant po fermentavimo, tačiau osmosės būdu) ir vienu iš stipriausiu pasaulyje Samichlaus. Samichlaus (14 %) alus daromas tik kartą per metus, brandinamas 12 mėnesių. Tai švelnaus, konjako ir mikstūros nuo kosulio skonį primenantis gėrimas.

Pagal bavarų technologiją daromos kvietinio alaus rūšys (pvz., švelnaus vaisių prieskonio Calanda Weizen).
Žr. alùs (4), Šveicãrijos virtùvė

Switzerland beer – refreshing hop malt liquor.
The largest brewery in Switzerland – and Eichhof Feldschlösschen which have a clear and refreshing golden (Eichhof Lager, 4.8%), poured from the drums, cans and bottles are, the hops (Hopfenperle, dunkle Perle, Castello, Ex-Bier). As in Austria, a country dominated by two major brewing groups – Feldschlösschen and international market, better known Hürlimann.
Other breweries beer – a dark (Anker, 5.8%), bright golden color with a sweet, spice, hops and malt (Cardinal Lager, 4.9%), thick, amber-brown color, dark chocolate flavor (Hexen Bräu , 5.4%), sparkling, rich golden Pilsner species (Nash, 5.7%), slightly sweet, light (Dreikönigs, 6.5%), dark, rich amber color (Hubertus, 5.7%), dense , golden amber color (Sternbräu, 5.2%), cloudy, exportation (Braugold, 5.2%).
Local beer is the same as in Switzerland and Austria. The most frequently mentioned Pilsner, pale lager favorite. Much less powerful drinking golden lager and wheat beer, made in very small quantities.
Switzerland is famous for the world market for beer in two modes: bright, low-alcohol-containing Birell (alcohol is not removed from the distillation of beer after fermentation, but through osmosis) and one of the strongest in the world Samichlaus. Samichlaus (14%), beer is made only once a year, aged 12 months. This gentle, Cognac and cough potions taste reminiscent of a beverage.
According to Bavarian wheat beer made in the technology types (eg, mild fruity flavor Calanda Weizen).
See . beer, Switzerland cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: