© Tamsusis alus/Dark beer

8 Rgp

Tamsùsis alùs – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš tamsaus deginto karamelinio salyklo. Tai viena iš alaus rūšių. Tai didesnio kaip 3,2 sąlyginio jodo vieneto (38 EBC vnt.) alus.


Tamsus alus geriamas ne visur, pavyzdžiui, Belgijoje – rudas (Malmédy) ir juodas (Stout, Diest), Olandijoje – rusvas, Šveicarijoje ir Turkijoje – rudas alus.
Plg. šviesùsis alùs
Žr. alaũs tèchninis reglameñtas, alùs (4)

Dark beer – an alcoholic drink made from dark burnt caramel malt. This is one of the beers. This is more conditional than 3.2 iodine per unit (38 EBC units). Beer.
Dark beer drinking at all, for example, Belgium – brown (Malmedy) and black (stout, Diest), Netherlands – brown, Switzerland and Turkey – brown beer.
Cf. light beer
See. technical regulation of beer, beer

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: