© Tanzanijos virtuvė

8 Rgp


Tanzãnijos virtùvė – koralinės Indijos vandenyno salų – Zanzibaro ir Pembos (Rytų Afrikos pakrantėje) – nacionaliniai patiekalai.
Abi salos yra arti pusiaujo ir pasižymi karštu ir palyginti drėgnu klimatu. Garsios visame pasaulyje gvazdikėlių auginimu. Be to, Zanzibare ir Pemboje auginami ryžiai, soros, jamsai, kava, batatai ir manijokai. Maistui vartojami kasavos šaknų gumbai, iš kurių po tam tikro apdorojimo gaminami miltai, kruopos (tapijoka), krakmolas. Nemažos kokoso palmių, cukranendrių plantacijos.
Beveik visi salų gyventojai gyvena kaimuose ir verčiasi žemės ūkiu bei jūros gyvūnų medžiokle. Nacionalinė Tanzanijos virtuvė tradiciška visoje Rytų Afrikos teritorijoje. Tai Afrikos tautų tradicijų mišinys: augalininkystės produktai nustelbia europietišką maistą, nes čia patiekalams gaminti vartojama daug laukinių augalų.
Šalies pakrantėse juntama europietiškos virtuvės įtaka. Daugelis valgių ruošiama iš įvairios laukinių žvėrių ir paukščių mėsos: troškinta antiena su ryžiais ir kokosų pienu (šventinis patiekalas), kepta strutiena su vaisių padažu, įvairūs blynai ir paplotėliai su priedais.
Jautiena ir kiauliena palyginti brangi mėsa. Tai ant lėtos ugnies kepta jautiena (Njama-choma arba Njama-nkombe), keptas viščiukas (Njama-kuku), mėsa su troškintais bananais (Njama-na-ndizi), kepta vištiena, įdaryta manų kruopomis. Šventinis patiekalas – kokosų piene troškinta antiena su ryžiais (Dakling-dar-es-salam).
Maistas paskaninamas prieskoniais – petražolėmis, juodaisiais pipirais. Nacionalinis patiekalas – manų kruopomis įdaryta vištiena.
Turistams siūloma egzotinių patiekalų. Tai antilopienos faršas, troškinta drambliena, krokodiliena su bananų salotomis, kepti termitai.
Tradicinė afrikietiška tiršta grūdinių kultūrų košė (Ugali) valgoma kaip pagrindinis patiekalas ir kaip garnyras prie mėsos ir daržovių. Kaip garnyras košė apkepama ir susukama į rutuliukus.
Desertai – avokadų ir krevečių salotos (Mapishi ya Noeli), ryžių miltų, kardamono, kokosų pieno, cukraus ir vandens desertas (Vipoopoo).
Geriamos baobabų (tamarindų) sultys (Maji ya mabuyu).
Žr. Zanzibãro virtùvė

Tanzanian cuisine – Indian Ocean coral islands – Zanzibar and Pemba (the East African coast) – the national dish.
Both islands are close to the equator and are characterized by relatively warm and moist climate. Famous worldwide production of cloves. In addition, Zanzibar and Pembe grown rice, millet, suppliers, coffee, sweet potatoes and cassava. Edible tuberous roots Kašava, which after a certain treatment produced flour, groats (tapioca) starch. A significant proportion of coconut palm, sugar cane plantations.
Nearly all the islanders live in villages and engaged in farming and hunting marine animals. Tanzania’s national cuisine traditionally throughout the East African territory. It is a mixture of traditional African peoples: a European crop production overshadows the food, as it is used in many dishes of wild plants.
Country’s coastal influence felt in European cuisine. Many of the dishes prepared from various wild game and poultry meat: braised duck with rice and coconut milk (festive meal), grilled ostrich with plum sauce, a variety of cakes and scones with attachments.
Beef and pork meat is relatively expensive . is on a slow fire roast beef (njam-Chome, or njam nkombe), fried chicken (kuku-njam), meat stewed with bananas (njam-na-ndizi) roast chicken stuffed with semolina. Holiday dish – coconut milk braised duck with rice (Dakling-Dar-es-Salam).
Meats taste spices: parsley, black pepper. The national dish – chicken stuffed with semolina.
Tourists offered exotic dishes. This antelope meat stuffing, meat stew, elephant, crocodile meat with banana salad, fried termites.
Traditional Afro-thick cereal porridge (Ugala) eaten as a main dish and as a garnish with meat and vegetables. As a little side dish is baked oatmeal and rolled into balls.
See. Zanzibar cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: