© Togo virtuvė

8 Rgp


Tògo virtùvė – valstybės Vakarų Afrikoje nacionaliniai patiekalai.
Ribojasi su Gana vakaruose, Beninu rytuose, Burkina Fasu šiaurėje ir Gvinėjos įlanka pietuose.
Pagrindinė Togo veikla – žemės ūkis. Pagrindinė žemės ūkio produkcija – manijokai, soros, kukurūzai, pupelės, ryžiai, sorgai, ankštiniai augalai, batatai, kava, kakava, produktai iš palmių, riešutai, bananai. Auginamos avys, ožkos, galvijai, kiaulės. Togo ekonomikai svarbi žvejyba.
Togo virtuvėje dominuoja prancūziški ir Afrikos patiekalai iš mėsos, paukštienos ir jūros gėrybių, vietos vaisių ir daržovių. Skurdus alkoholinių gėrimų pasirinkimas.
Nacionaliniai patiekalai – pâtes arba akume (kukurūzų miltai, sumaišyti su vandeniu, patiekiami su įvairiais padažais, kurie paprastai gaminami su daržovėmis, pvz., okra, špinatais ar mėsa), fufu (jamsų košė, valgoma su padažais, pagamintais iš žemės ar palmių riešutų), ryžiai su žemės riešutų padažu. Nacionaliniai gėrimai: palmių vynas, fermentuotas sorų gėrimas (Tchakpallo).
Žr. Vakarų Ãfrikos virtùvė

strong> Togolese cuisine – state of Western Africa, the national dish.
Ghana is bordered to the west, Benin in the east, Burkina Faso in the north and south of the Gulf of Guinea.
The main activities in Togo – agriculture. Main agricultural products – cassava, millet, maize, beans, rice, sorghum, pulses, sweet potatoes, coffee, cocoa, palm products, nuts, and bananas. Growing sheep, goats, cattle, pigs. Togolese economy, an important fishery.
Togolese cuisine is French and African dishes of meat, poultry and seafood, local fruits and vegetables. Shabby alcoholic beverages.
The national dish – pâtes or Akum (corn flour mixed with water and served with various sauces, which are usually made with vegetables, for example., okra, spinach or meat), fufu (mashed suppliers, eaten with a sauce made of ground nuts or palm), rice with peanut sauce. National drinks palm wine, a fermented millet drink (Tchakpallo).
See. West African cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: