© Ukrainietiškas alus

8 Rgp


Ukrainiẽtiškas alùs – švelnus salyklinis alkoholinis gėrimas.

Dar XX a. pradžioje Ukrainoje veikė apie 1000 namudinių alaus daryklų, darančių alų pagal vokišką, čekišką ir anglišką technologiją. Revoliucija ir du pasauliniai karai sunaikino šalies alaus pramonę.

Svarbiausias alaus rūšis – šviesų ir sausą, nepasterizuotą Pilsner (4,5 %), daromą vartojant rugius, cukrų ir miežio salyklą (Amber Pilsner), ir gintarinį, apynių prieskonį turintį Nikolaevskyi (5 %) – daro Pietų Ukrainoje (Nikolajeve) įsikūrusi darykla Amber, kurią pastatė čekai. Apyniai auginami vietoje, tačiau dėl miežių salyklo trūkumo, darant alų vartojami rugiai ir cukrus. Visa produkcija pilstoma į butelius ir nepasterizuojama: alus tinkamas apie septynias dienas.

Žr. alùs (4), Ukraìnos virtùvė

Ukrainian beer – fine malt liquor.
Even twentieth century Ukraine at the beginning of 1000 were on home brewery, having beer in German, Czech and English technology. Revolution and two world wars have destroyed the country’s beer industry.
The main brands of beer – light and dry, unpasteurized Pilsner (4.5%), related with rye, barley and malt sugar (Amber Pilsner), and amber, with hops tinge Nikolaevskyi (5%) – makes the South Ukraine (Nikolaev), located in the Brewery Amber, built by the Czechs. Hops grown in place, but the lack of barley malt, rye is used in making beer and sugar. All products are sold in bottles and nepasterizuojama: Beer is suitable for seven days.
See . beer, Ukrainian cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: