© Ulongo arbata/Oolong tea

8 Rgp

Ulongo arbatà – pusiau fermentuotas kininio arbatkrūmio arbatžolių gėrimas (Oolong).
Iš kininio arbatkrūmio arbatžolių gaminamos ir baltosios, žaliosios ir juodosios arbatos, tačiau skirtingai apdorojant jo lapelius.
Ulongo (Oolong) arbata ruošiama įvairiais sudėtingais būdais (jie priklauso nuo regiono). Paprasčiausias kiniškos arbatos ruošimo būdas tinka silpnai fermentuotoms arbatoms: arbatinukas pripildomas karšto virinto vandens, kuris išpilstomas į puodelius ir, naudojant medines žnyples, kiekvienas puodelis nuplaunamas šalia esančiame puodelyje. Paskui vanduo iš puodelių išliejamas į padėklą. Specialiu mediniu semtuvėliu į arbatinuką įdedama arbatžolių, jos užpilamos reikiamos temperatūros vandeniu (švelnia, nepertraukiama srovele, pirmiausia pilant ant arbatinuko sienelių, paskui – į centrą), kuris greitai išliejamas į puodelius, iš jų – į padėklą. Į arbatinuką (ant tų pačių arbatžolių) vėl užpilama vandens, uždengiamas dangtelis, o pats arbatinukas apliejamas karštu vandeniu – kad neatvėstų. Arbatinukas kilstelėjamas, juo sukami apskritimai aplink padėklo kraštą – sujudinamos arbatžolės. Kai arbatžolės pritraukiamos, arbatinukas nušluostomas sulankstytu rankšluostėliu.
Kiekvienas puodukas pripildomas arbatos, ji pilama nepertraukiama srovele, tai priartinant arbatinuką prie puodelio, tai nutolinant nuo jo – tokiu būdu į kiekvieną puoduką įpilama vienodo stiprumo ir vienodos temperatūros arbatos. Likusi arbata išpilama į ąsotėlį (priešingu atveju arbatinuke likęs užpilas apkarstų ir prarastų aromatą). Puodeliai sustatomi ant specialaus padėkliuko ir patiekiami svečiams.
Vandens temperatūra Ulongo arbatai – nuo 90 °C iki 100 °C. Kad arbata iškart neatšaltų, indas turi būti pašildytas. Kaitinama mažiau nei 30 sekundžių. Geriausi rezultatai pasiekiami, naudojant šaltinio vandenį, nes jame esantys mineralai suteikia arbatai savito skonio.
Ulongo arbata, auginama Taivane,- dalinės fermentacijos arbata, turinti juodosios ir žaliosios arbatos ypatybių. Nuo juodosios arbatos ji skiriasi tuo, kad fermentuojamas ne visas arbatkrūmio lapelis, o tik jo kraštai ir dalis paviršiaus. Ji trumpai pakepinama, yra stambialapė, užplikius įgauna gražią auksinę spalvą, paskleidžia jai būdingą salsvoką kvapą.
Populiariausia Kinijos ulongo arbata yra “Se Chung”, o geriausi Taivanio ulongai – “Juodasis drakonas”, “Dong Ding”.
Plg. juodóji arbatà, žalióji arbatà
Žr. arbatà (2)


Oolong tea – semi-fermented Chinese tea bush tea drink (Oolong).
From the Chinese tea bush tea production and white, green and black teas, but in contrast to his treatment of leaves.
Oolong tea is being prepared in various complex ways (it depends on region). The simplest Chinese tea preparation method for poorly fermented tea: tea pot filled with hot boiled water, poured into a cup and using wooden tongs, each cup washed in the next cup. Then water is poured into the cup tray. A special wooden shovels to add tea kettle, Pour the required temperature of water (the gentle, continuous stream, in particular by drawing on the pot wall, then – in the center), who quickly poured a cup of them – into the substrate. The kettle (on the same leaf), re-poured the water, cover with lid and teapot For exposed himself in hot water – that can not be cool. Teapot how much is raised, rotated it circles around the edge of the tray – tea is moved. When the tea to attract, then wiped off with a folded linen teapot.
Each cup is filled with tea, it is adding a continuous stream, bringing a kettle to the cup, the onset of it – in a way to add a cup each of equal strength and a uniform temperature of tea. Discard the remaining tea cup (otherwise, the remaining sauce pot rancid and lose flavor). Cups are constructed on a special tray and served to guests.
Water temperature Oolong tea – from 90 ° C to 100 ° C. That tea could become cold once the container must be heated. Heat for less than 30 seconds. Best results are achieved using spring water, because it contains minerals gives a characteristic taste of tea.
Oolong tea grown in Taiwan – a partial fermentation of tea with black tea and green features. Since black tea is distinguished by the fact that not all fermented tea bush leaflet, but only a part of the surface and edges. She briefly baked, because a large sheet filled with boiling water and gets a nice golden color, then pass it to the characteristic fruity odor.
The most popular Chinese tea is oolong “Se Chung”, and the best oolong in Taiwan – “Black Dragon”, “Ding Dong”.
Cf. black tea, green tea
See. tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: