© Vaisinė arbata/Fruit tea

8 Rgp

Vaĩsinė arbatà – arbata, ruošiama iš įvairių džiovintų miško ir sodo uogų, vaisių dalių, žiedlapių, lapelių, papildomai praturtinama papildomu vitaminų kiekiu ir natūraliais ar identiškais natūraliems aromatais.
Tai karštas ir šaltas gėrimas, mėgstamas vaikų. Vaisinei arbatai vartojamos ne arbatžolės, o žemuogių, jaunų bruknių, gervuogių, aviečių, juodųjų serbentų lapai ir uogos. Lapai skinami saulėtomis, sausomis dienomis, nukritus rasai. Kiekvienos rūšies lapai džiovinami ir laikomi atskirai. Atsargoms visus lapus reikia džiovinti nedelsiant, saulėje jų palikti negalima, nes praranda būdingą jiems spalvą ir kvapą. Geriausia džiovinti palėpėse, balkonuose, surišus žoles į mažus ryšulėlius.
Parduotuvėse parduodami mišiniai su natūraliais aromatizatoriais ir iš ekologiškai švarių augalų dalių. Mango – vaisinė arbata iš papajos gabaliukų, hibisko žiedų, raudonųjų ir juodųjų serbentų, ananasų, mėlynių, kokoso dribsnių, žemuogių lapelių, jogurto granulių, saulėgrąžų žiedelių. Pithaya – sodraus vaisių ir uogų aromato mišinys arbatai iš saldaus meliono gabalėlių, serbentų, hibisko žiedų, papajos kubelių, saulėgrąžų lapelių, juodųjų serbentų ir mėlynių uogų. Pu-Erh – tradicinė kinų arbata, teigiamai veikianti žmogaus sveikatą, natūraliai valanti organizmą, šalinanti riebalų perteklių. Iš tamsiai rudos, pereinantys į šviesesnę Sinensis lapai suteikia stiprų ir ryškų žemės, medienos aromatą. Užpilta turi tamsiai raudoną spalvą.
Vaisinės arbatos dera su vafliniais kepiniais, uogiene, džemu, saldžiais kremais.
Plg. žolẽlių arbatà
Žr. arbatà (2)


Fruit tea – tea is prepared from a variety of dry forest and orchard fruits, fruit parts, petals, leaves, further enriched with additional vitamins and natural or identical to natural flavors.
This is a hot and cold drink, a favorite of children. Fruit tea consumed at tea, and strawberries, young cranberry, blackberry, raspberry, black currant leaves and berries. The leaves are harvested when sunny, dry days of falling dew. For each type of leaves are dried and stored separately. Stocks of all leaves should be dried immediately in the sun they can not leave because they lose their characteristic color and flavor. The best drying loft, balcony, tied into small bundles of herbs.
Shops blends with natural flavorings, and organic plant parts. Mango – fruit tea from papaya pieces, Hibiscus flowers, red and black currant, pineapple, blueberry, coconut flakes, strawberry leaves, yogurt chips, sunflower ring. Pithaya – rich in fruit and fruit-flavored tea blend of sweet melon slices, currants, Hibiscus flowers, papaya cubes, artichoke leaf, black currant and blueberry fruit. Pu-erh – a traditional Chinese tea has a beneficial impact on human health, naturally cleansing the body, eliminating excess fat. In dark brown, becoming brighter sinensis leaves provide a strong and striking the earth and wood flavors. Filled to a dark red color.
Fruit tea line with waffle biscuits, jam, jam, sweet creams.
Cf. herbal tea
See. tea

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: