© Vengriškas alus/Hungarian beer

8 Rgp

Veñgriškas alùs – lager rūšies silpnas alkoholinis gėrimas.
Nors šalyje, kaip ir Bulgarijoje bei Rumunijoje, populiaresnis vynas, tačiau mėgstamas ir silpnas alus. Lyginant su Bulgarija ir Rumunija, daugiausia užsienio kapitalo investuota į Vengrijos alaus pramonę.
Pagrindinės alaus rūšys šalyje:
– vengriška vokiečių Bock rūšis (stiprus, tamsus ir saldus alus (Bak, 7,5 %)),
– Dreher rūšis (gaivus, sausas apynių Pilsner (5 %), tirštesnis, aukso spalvos Export, pagal bavarišką technologiją daromas stiprus Bak).
Nuo 1989 m. šalyje įkurta apie 50 nedidelių alaus daryklėlių, kurios daro salyklinį alų, paisydamos alaus švarumą reglamentuojančių Vokietijos įstatymų. Didžiausią Vengrijos alaus daryklą (Köbányai) 1993 m. South African Breweries įsigijo įmonės kontrolinį akcijų paketą. Pagal senovinius receptus daromas Dreher alus, kuriame daug salyklo.
Antroji pagal dydį Vengrijos Borsodi, 1991 m. tapusi belgų Interbrew dalimi, kontroliuoja beveik ketvirtį šalies alaus rinkos. Labiausiai žinomos vietinio lager rūšys yra Borsodi Vilagos ir Rakoczi.
Kanizsai įmonė, esanti Vakarų Vengrijoje, gamina šviesų Siraly (kiras), salyklinį Korona (karūna), tamsesnį lager (Gocseji Barna) ir salyklinį, eksportinį lager (Kanizsai Korona) alų. Dalį šios daryklos akcijų turi įsigijęs Vokietijos alaus darymo gigantas – Hamburgo Holsten koncernas, valdantis ir modernią alaus Komaromi daryklą, kuri daro vietinio lager alaus rūšis (pvz., Talleros).
Žr. alùs (4), Veñgrijos virtùvė

Hungarian beer – lager type of weak alcoholic beverage.
While a country like Bulgaria and Romania, the popularity of wine, but the favorite in a weak beer. In comparison with Bulgaria and Romania, the largest proportion of foreign capital invested in Hungary, the beer industry.
The main types of beer in the country:
– Hungarian German bock type (strong, dark and sweet beer (GAM, 7.5%)),
– Dreher type (fresh, dry hop Pilsner (5%), denser, golden Export, according to Bavarian technology to have a strong GAM).
Since 1989 country was founded about 50 small beer daryklėlių to make malt beer, which takes account of the German beer purity law. The largest brewery in Hungary (Köbányai) 1993 South African Breweries has acquired a controlling stake. According to ancient recipes made Dreher beer, a lot of malt.
The second largest Hungarian Borsod, 1991 Belgian Interbrew became part of the country controlled nearly a quarter of the beer market. The best known types of local lager and Borsod Vilagos Rakoczi.
Kanizsai company located in western Hungary, produced by beam Siraly (Gull), malt Korona (Crown), darker lager (Gocseji Barna) and malt, an export lager (Kanizsai Korona) beer. Part of this brewery has purchased shares in the German brewing giant – Hamburg, Holsten group, and managing a modern beer brewery Komarom, which has a local lager beer type (eg, Talleres).
See . beer, Hungarian cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: