© Vienos kava/Vienna coffe

8 Rgp

Víenos kavà – perfiltruotas, sumaišytas su pienu ir pagardintas medumi karštas gėrimas.
Atsirado XVII a. Austrijos sostinėje. Tai labai senas, Austrijos imperijos laikus menantis kavos gėrimas, kurio sudedamosios dalys – tradicinė juoda kava ir po šaukštelį plaktos ir skystos grietinėlės.
Šiuo metu Vienos kava gerokai skiriasi nuosavo pirminio varianto – ją puošia plaktos saldžios grietinėlės kepurė, o pats gėrimas turi nemažai variacijų, besiskiriančių kavos ir pieno proporcijomis.
Ruošiant Vienos kavą paprastai naudojama įvairiais būdais paruošta paprasčiausia juoda kava ir ruošiama su grietinėle. Grietinėlė plakama mechaniniu būdu, o pienas „išpučiamas“ garais.
Kava paduodama 100-120 ml kavos puodeliuose. Kartais į plakamą grietinėlę įberiama cukraus pudros.
Plg. kapučìnas (2)
Žr. Áustrijos virtùvė

Vienna coffee – filtered, mixed with milk and honey flavored hot drink.
Appeared in XVII century The Austrian capital. This is a very old Austrian Empire reminiscent of a coffee drink, the constituent parts – the traditional black coffee and a teaspoon of whipped cream and liquid.
Currently, one’s own coffee significantly different version of the original – it is decorated with whipped cream, sweet hat and the drinks are a number of variations, differing proportions of coffee and milk.
One preparation of coffee is usually prepared in a variety of ways and simply prepared black coffee with cream. Cream shake by mechanical means, and milk ‘exaggerated’ steam.
Coffee fed 100-120 ml cup of coffee. Sometimes shake įberiama cream icing sugar.
Cf. cappuccino
See. Austrian Cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: