© Vokiškas alus/German beer

8 Rgp

Vókiškas alùs – ant dugno besifermentuojantis alus (lager) – nuo aitraus apynių Pilsner šalies šiaurėje iki švelnesnio salyklinio Bavarijos alaus, rečiau – viršuje besifermentuojantis alus (pvz., Diuseldorfo kartus, Kelno auksinis). Kvietinio alaus populiarumui įtakos turėjo drumsto gėrimo su mielėmis nauda sveikatai.

Įvairaus skonio alaus mėgėjams siūlomi gėrimai:
– stiprūs (tamsus, rubino spalvos, vaisių bei salyklo prieskonio stiprus 7,5 % alus (Apostulator), kaštonų spalvos 7,5 % alus (Arcobräu Coronator Doppelbock), sodrios rudai raudonos spalvos 7,5 % alus (Carolus), turintis neįprastą vaisių skonį, tamsus, vaisių 7,5 % alus (Delicator), sodraus skonio, tamsiai raudonos spalvos švelnus ir stiprus 7,2 % alus (Fortunator), tamsios gintaro spalvos, sodraus skonio salyklinis stiprus 7,4 % alus (Korbinian), rusvos vario spalvos, tamsus ir stiprus 6,8 % alus (Hubertus), neaitrus, skrudinto salyklo skonio, oranžinės spalvos 6,8 % alus (Optimator), rausvai rudas 7,3 % kviečių alus (Pikantus), kokybiškas, šviesus ir stiprus 7,5 % alus (St Jakobus), tirštas, rubino spalvos, sodraus skonio 7,5 % alus (Salvator), rudas, sauso salyklo prieskonio 6,8 % alus (Starkbier), auksinis ir tirštas 6,8 % alus (Stephansquell) ir kt.);
– nelabai stiprūs (drumstas, rudai gintarinės spalvos, gaivaus citrusų skonio kviečių 5,2 % alus (Arcobräu Dunkel Weisse), šviesus, rūgštoko vaisių skonio 5,1 % kviečių alus (Ayinger Bräu-Weisse), šviesiai auksinis, sausas ir kartus 5 % Pilsner su juntamu apynių prieskoniu (Brauhernen Pilsner), salyklinis, kartus 5,2 % alus (Broyhan Alt), šviesiai rudos spalvos kartus 4,8 % alus (Diebels Alt), vaisių, nefiltruotas, tačiau švelnaus skonio tamsus 4,8 % alus (Altstadthof Hausbier), šviesios aukso spalvos, grūdų prieskonį turintis 4,8 % Pilsner (First), ryškios aukso spalvos sausas apynių 5 % Pilsner (Fürstenberg Pilsner), rudas vaisių 4,8 % alus (Gatz Alt), šviesiai aukso spalvos sausokas 5 % Pilsner (Gilde Pils), labai tirštas ir klampus 6,3 % kviečių alus (Hopf Dunkler-Bock), švelnaus šokolado skonio kartus 4,6 % alus (Köstritzer Schwarzbier), nefiltruotas 5,6 % alus (Kloster-Urtrunk), kvietinis 5,2 % alus (Kloster Urweisse), sausas, obuolių skonio 4,9 % Pilsner (König-Pilsener), salyklinis, vario spalvos kartus (neaitrus) 5 % alus (Kutscher Alt), šviesus gintarinis, švelnaus gaivinančio citrusų skonio organinis Pilsner (Lammsbräu Pils), nepasterizuotas ir nefiltruotas, šiek tiek drumstas 5 % kviečių alus (Löwenbräu Hefe Weissbier), aukso spalvos, drumstas, nefiltruotas kvietinis, citrusų ir kviečių skonio organinis 5 % alus (Pinkus Hefe Weizen), geltonai auksinės spalvos, sausas 5 % Pilsner su juntamu sausu apynių prieskoniu (Romer Pilsner), gaivinantis kvietinis 5,4 % alus su mielėmis (Schneider Weisse), sausas apynių 5,3 % alus (Stauder TAG – Trefliches Altenessen Gold (TAG)), sausas, stipraus apynių prieskonio auksinis 4,8 % Pilsner (Ureich Pils) ir kt.);
– labai stiprūs (klasikinis sodrios rusvai rudos spalvos, vaisių prieskonio ir kreminės putos 8 % kviečių alus (Aventinus), brandintas gintaro spalvos, sodraus salyklo prieskonio 12 % alus (Kulminator 28) ir kt.);
– nestiprūs arba bealkoholiniai (gaivinantis vasaros 2,7 % alus (Bremer Weisse), lager tipo 0,5 % alus (Clausthaler), kartokas 2,7% alus (Jever Light), bealkoholinis Jever Fun, šviesus, gaivus ir rūgštus kviečių 2,5 % alus (Kindl Berrliner Weisse), silpnas ir nekaloringas 2 % alus (Leichter Typ), šviesus, šiek tiek rūgštokas 3 % alus (Schultheiss Berliner Weisse) ir kt.).
Geriausiai žinomos alaus rūšys:
– lager (vaisių Hell (5 %), tamsus Dunkel (5,2 %), Extra-Dry (4,9 %), Pilsner (4,8 %), abrikosų spalvos Weissbier (5,3 %) ir kt.);
– pilsner (sausas, prisotintas apyniais aromatinis ir brandintas Bitburger (4,8 %), kartus, putojantis, prisotintas apyniais Jever (4,9 %) ir kt.).
Pasaulinėje rinkoje Vokietija garsėja puikios kokybės eksportinio alaus įvairove. Tai tamsiai raudonos spalvos, švelnus 7,2 % alus (Celebrator, JAV žinomas kaip Fortunator), auksinis, apyniais prisotintas 5 % alus (DAB Original), sausas apynių 5 % alus (Holsten Pils), Pilsner (4,8 %), auksinis, rūgštokas, apynių skonio 5,3 % alus (Kronen Classic), nefiltruotas, prisotintas apynių 4,9 % lager (St Georgen Keller Bier).
Didžiausios daryklos Vokietijoje – Beck, Binding, Brau und Brunnen, DAB (Dortmunder Actien Brauerei), Diebels, DUB (Dortmunder Union Brewery), Erdinger, Holsten, Paulaner ir kitos.

Žr. alùs (4), „Beck’s“ alùs, bavãriškas alùs, „Einbecker’o“ alùs, „Holsten“ alùs, rūkýtas alùs

German beer – lager beer – the pungent hop Pilsner in the north to the Bavarian beer malt softer, except eg, times Düsseldorf, Cologne gold. Wheat beer was influenced by the popularity of the drink with the turbid yeast health benefits.
Different flavors are offered to drink beer lovers:
– Strong (dark ruby-colored, fruit and spice, malt beer is a strong 7.5% (Apostulator), chestnut-colored beer is 7.5% (Arcobräu Coronator Doppelbock), rich red-brown beer is 7.5% (Carolus) with an unusual fruit flavor, dark, fruit 7.5% beer (Delicator), rich flavor, dark red sweet and strong beer 7.2% (Fortunator), a dark amber color, rich malt flavor strong 7.4% beer (Korbinian) brownish copper color, dark and strong beer 6.8% (Hubertus), pungent, roasted malt flavor, orange 6.8% beer (Optimator), reddish-brown 7.3% wheat beer (spicy), high-quality, light and strong 7.5% beer (St. Jacob), a dense, ruby color, rich taste of beer is 7.5% (Salvator), brown, dry spice, malt beer by 6.8% (Starkbier), and a thick golden beer of 6.8% (Stephansquell), etc..);
– Not very strong (cloudy, brownish amber color, fresh citrus taste of wheat beer 5.2% (Dunkel Weisse Arcobräu), bright, acidic fruit flavor 5.1% wheat beer (Ayinger Bräu-Weisse), pale golden, dry and fold 5 % Pilsner hop flavor with a perceptible (Brauhernen Pilsner), malt, beer 5.2% times (Broyhan Alt), pale brown-fold of 4.8% beer (Diebels Alt), fruit, unfiltered, but the taste is dark 4.8% beer (Altstadthof Hausbier), a light golden color and grain with a tinge of 4.8% Pilsner (first), bright golden color of dried hops 5% Pilsner (Pilsner Fürstenberg), brown fruit of 4.8% beer (GATZ Alt), pale golden color sausokas 5% Pilsner (Pils Gilde), very thick and viscous 6.3% wheat beer (created this Hopf-bock), a mild chocolate taste, times 4.6% beer (Schwarzbier Köstritzer), 5.6% of the unfiltered beer (Kloster-Urtrunk ), 5.2% wheat beer (Kloster Urweisse), dry, apple tasting Pilsner 4.9% (König-Pilsener), malt, copper color fold (pungent) 5% beer (Kutscher Alt), light amber with a sweet, refreshing citrus taste of organic Pilsner (Pils Lammsbräu), unpasteurized and unfiltered, slightly cloudy wheat beer is 5% (Löwenbräu Frucht weissbier), gold-colored, cloudy, unfiltered wheat, citrus and wheat flavors 5% organic beer (Weizen Pinkus Frucht), yellow-gold , 5% dry Pilsner perceptible with a dry hop flavor (Romer Pilsener), a refreshing wheat beer with 5.4% yeast (Schneider Weisse), dry hop beer of 5.3% (Stauder TAG – Trefliches Altenessen Gold (TAG)), dry, strong hop spice, gold 4.8% Pilsner (Pils Ureich), etc..);
– Very strong (the classic full-bodied brownish-tan in color, fruity flavor and creamy foam for 8% of the wheat beer (Aventine), aged amber color, rich malt beer spice, 12% (Kulminator 28) and others);
– Slight, or soft (a refreshing summer beer of 2.7% (Bremer Weisse), lager-type beer is 0.5% (Clausthaler), 2.7% bitter beer (Jever Light), soft Jever Fun, bright, fresh and sour wheat 2 5% beer (Kindl Weisse Berrliner), weak and non-caloric beer 2% (Typ Leichter), a bright, slightly acidulous 3% beer (Schultheiss Berliner Weisse), etc..).
The best-known beer types:
– Lager (fruit Hell (5%), dark Dunkel (5.2%), Extra-Dry (4.9%), Pilsner (4.8%), apricot-colored weissbier (5.3%) and others.);
– Pilsner (drained, rich aroma hops and aged Bitburger (4.8%), together with a sparkling, rich hops Jever (4.9%), etc..).
In the global market, Germany is famous for excellent quality exportation of beer variety. This is a dark red color, mild 7.2% beer (Celebrator, the United States known as Fortunator), golden, hop-saturated 5% beer (DAB Original), 5% dry hop beers (Holsten Pils), Pilsner (4.8%) golden, slightly acidic, the hops flavor 5.3% beer (Kronen Classic), filtered, saturated with 4.9% lager hops (St. Georgen Keller Bier).
The largest brewery in Germany – Beck, Binding, Brau und Brunnen, DAB (Dortmunder Brauerei Actien) Diebels, DUB (Dortmunder Union Brewery), Erdinger, Holsten, Paulaner and others.
See . beer, Beck’s beer, Bavarian beer, Einbecker beer, Holsten beer, smoked beer

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: