© Zanzibaro virtuvė

8 Rgp


Zanzibãro virtùvė – salų grupės, esančios rytinėje Afrikos dalyje (šalia Tanzanijos), nacionaliniai patiekalai.
Zanzibaro virtuvė persipinusi su kitų kultūrų (afrikiečių, arabų ir Persijos įlankos) kulinarija. Auginami muskato riešutai, cinamonas, pipirai.
Pagrindiniai užkandžiai – salotos ir marinatai (pvz., Kachumbari ya Embe – aštrus mangų džemas, valgomas su keptomis krevetėmis), sriubos (žirnių, bulvių, aštuonkojų, kviečių) ir troškiniai, jūros gėrybės (pvz., Kamba wa Vitunguu Thomu – krevetės su česnakais, valgomos su kokoso ryžiais), moliuskai ir austrės, taip pat vištienos kepenėlių paštetas, valgomas su papajų salsa. Ant grotelių kepamos krevetės, žuvis, skrudinama jautiena.
Kepama ryžių duona (Mkate wa Kumimina), ryžių pyragėliai (Vitumbua), sezamo duona (Mkate wa Ufuta), bandelės (Mofa), blyneliai (Mikate ya Maji), lietiniai su svogūnais (Mikate ya Maji na Nyama ya Kusaga).
Pagrindinis produktas – ryžiai, naudojami indiškiems (pvz., Basmati ryžiai su kokosų pienu vadinami Wali va nazi, labai populiarūs ir Tanzanijoje; indiška duona (Chapati), valgoma šilta) ir arabiškiems (pvz., plovas (pilau)) patiekalams gaminti. Kokosų ryžiai vadinami Wali wa naciu. Plovas – tradicinis šalies valgis.
Svarbiausi bananų patiekalai – užkepas, salotos su burokėliais ir apvirtu kiaušiniu. Padažai su aštriu prieskonių mišiniu (kariu) vartojami maltos mėsos troškiniui (Mchuzi wa Kima), glazūruotai vištienai, jautienai su špinatais, ožkienai su mango vaisiais ir keptomis daržovėmis.
Nacionaliniai patiekalai – pakaitinti špinatai (Mchicha) su kokosais, žemės riešutais ir sviestu, į stalą patiekiami prie mėsos, vištienos ar žuvies; pavirti špinatai (Makubi) su pomidorais ir žemės riešutų sviestu; plantanų sriuba (Supu Ya Ndizi); ryžių pyragas (Vitumbua); svogūniniai lietiniai (Mikate ya Maji na Vitunguu), ruošiami kaip lietiniai blynai, tik į tešlą dedama raudonųjų svogūnų, kurie prieš tai pakepinami margarine arba sviest riebaluose.
Zanzibare dažni valgiai – figų duona, kepti bananai (plantanai), saldžiųjų bulvių pudingas, kokoso-pupelių sriuba. Geriamas imbierinis alus (Tingawazi), Safari lager alus, vaisių sultys.
Žr. Tanzãnijos virtùvė

Zanzibar cuisine – a group of islands located in the eastern part of Africa (Tanzania, near), the national dish.
Zanzibar cuisine is similar to other cultures (African, Arabic and Persian gulf) gastronomy. Cultivated nutmeg, cinnamon, pepper.
Basic snacks – salads and pickles (for example, Kachumbari ya Embe – spicy mango jam, eaten with fried shrimp), soup (pea, potato, octopus, wheat), stew, seafood (eg, Kamba wa Vitunguu Thomu – with shrimp garlic, eaten with coconut rice), molluscs and oysters, as well as chicken liver pate, eaten with a papaya salsa. Grilled fried shrimp, fish, roasted beef.
Roast rice bread (Mkate wa Kumimina), rice cake (Vitumbua) sesame bread (Mkate wa ufuta), muffins (Mofa), pancakes (Mikate ya Maji), crepes with onions (Mikate ya Maji na Nyama ya Kusaga).
The main product – rice Indian used (eg, basmati rice with coconut milk called Wali va nazi very popular in Tanzania, Indian bread (Chapati), eaten warm, and arabian (such as pilaf (pour)) dishes. Coconut rice known as Wali wa Nazi. pilaw – a traditional dish of the country.
The most important meal of bananas – fried, salad with beetroot and poached eggs. Sauce with curry used minced meat stew (Mchuzi wa Kima), glazed chicken, beef with spinach, goat with mango fruit and roasted vegetables.
Specialities – heated spinach (Mchicha) with coconut, peanuts and butter to the table is served with meat, chicken or fish, the surface spinach (Makubi) with tomatoes and peanut butter soup plantains (Supu Ya Ndizi) rice cake (Vitumbua) bulbous cast (Mikate ya Maji na Vitunguu), prepared as pancakes pancakes, but the dough is placed in red onions, which previously cooked margarine or butter fat.
Zanzibar eat – figs, bread, baked bananas (plantains), sweet potato pudding, coconut, bean soup. Drinking ginger beer (Tingawazi), Safari lager beer, fruit juice.
See . Tanzanian Cuisine

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: