© Zimbabvės virtuvė

8 Rgp


Zimbãbvės virtùvė – valstybės Pietų Afrikoje nacionaliniai patiekalai.
Šalis pietuose ribojasi su Pietų Afrikos Respublika, šiaurėje – su Zambija, rytuose – su Mozambiku, vakaruose ir pietvakariuose – su Botsvana. Paplitusi ganyklinė gyvulininkystė.
Šalyje vyrauja vietinė ir tarptautinė virtuvė. Zimbabvės virtuvės pagrindą sudaro lengvas angliškas ir sunkus afrikiečių maistas. Svarbiausias dietinis valgis – baltųjų kukurūzų košė (Sadza), paduodama su mėsa arba mirkalu ir prieskoniais. Kitas svarbus komponentas – mėsa (Nyama), dažniausiai troškinta vištiena su daržovėmis arba kiauliena, krokodiliena arba antilopiena (impalų, kudu mėsa). Mėgstami glazūruoti sausainiai, pagerintos bandelės, sūdyti riešutai. Ribotas vaisių ir daržovių vartojimas.
Iš rafinuotų kukurūzų miltų verdama košė (sādža), iš jautienos gaminamas troškinys. Maistui vartojama įvairių rūšių lapinių daržovių (rapsų, moliūgų lapų, špinatų ir t. t.), sodo pomidorų, svogūnų, kopūstų, moliūgų, cukrinių pupelių, šparaginių pupelių, cukranendrių, morkų, bulvių, saldžiųjų bulvių, žemės riešutų (daromas sviestas). Populiarios žuvys – upėtakiai, lašišos, karšiai. Egzotiniai patiekalai gaminami iš skruzdžių, skėrių / žiogų, kirminų (Mopani – Pietų Afrikos medis, kur veisiasi kirminai). Greito paruošimo valgiai – kepta vištiena, pica. Geriamas pienas (ypač raugintas), arbata.
Masiškai geriamas apgaulingai švelnaus skonio alkoholinis gėrimas (Chibuku), daromas iš karštos kakavos (primena skystą košę). Labiausiai vartojamas tradicinis kukurūzų alus (Whawha).

Zimbabwe cuisine – the state of South African national dish.
South of the country bordering South Africa, to the north – with Zambia, in the east – to Mozambique, west and south – to Botswana. Popular free range livestock.
The country has dominated local and international cuisine. Zimbabwe cuisine based on the Easy English and African food is hard. main meal diet – white maize porridge (sadza) is fed with meat and brine and spices. Another important component – meat (Nyama), usually braised chicken with vegetables or pork, or krokodiliena antilopiena (Impala, Kudu meat). Favourite glazed biscuits, cakes improved, salted nuts. Limited fruit and vegetable consumption.
Of refined maize meal cooked porridge (sadza), made from beef stew. Various types of edible leafy vegetables (rape, pumpkin leaf, spinach, etc.), garden tomatoes, onions, cabbage, pumpkin, sugar beans, green beans, sugar cane, carrots, potatoes, sweet potatoes, peanuts (made butter). Most fish – trout, salmon, bream. Exotic dishes are made from ants, locusts / grasshoppers, worms (Mopani – South African tree, where the breed worms). Fast cooking – fried chicken, pizza. Drinking milk (especially fermented) tea.
Bulk drinking deceptively mild alcoholic drink (Chibuku), made of hot cocoa (reminds gruel). The most used traditional corn beer (Whawha).

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: