© Fermentuotas gėrimas/Fermented beverage

9 Rgp

Fermentúotas gėrimas – skaidrus ir neskaidrus gėrimas rūgimo būdu. Tai alus, midus, sakė, sidras, stautas, vaisių ir uogų vynas, fermentuotų gėrimų mišiniai (pvz., gazuotas arba putojantis vaisių ir uogų vynas), fermentuotų ir nealkoholinių gėrimų mišiniai (pvz., vaisių ir / ar uogų vyno kokteilis).
Indų, rastų neolito epochos Jiahu kaimo liekanose (Kinija, Henanio provincija), rodo, kad jau prieš 9000 metų buvo geriamas fermentuotas gėrimas iš ryžių, medaus ir vaisių. Maždaug tuo pat metu Artimųjų rytų kultūrose pradėtas gaminti alus ir vynas. Mesopotamijos molinėse lentelėse randama alaus gamybos receptų, o mene vaizduojami alų geriantys žmonės. Indų „Ajurvedoje“ aprašoma alkoholinių gėrimų vartojimo nauda bei nesaikingumo žala. Alkoholio vartojimas medicinos tikslais minimas senovės Egipto ir šumerų dokumentuose.
Skiestas vynas (paprastai santykiu 1 dalis vyno ir 4 dalys vandens) buvo reguliariai vartojamas senovės Graikijoje, ir buvo daugumos Romos piliečių mitybos dalis. Vandens pavertimas vynu yra vienas pirmųjų stebuklų, Naujajame Testamente priskiriamų Jėzui Kristui, o vyno vartojimas Paskutinės vakarienės metu vėliau pavertė jį būtina eucharistijos dalimi.
Viduramžių Europoje alų paprastai vartodavo visa šeima (stipriausią – trigubos fermentacijos – alų vyrai, silpnesnį moterys, silpniausią vaikai), taip pat buvo vartojamas sidras ir išspaudų vynas. Tuo tarpu vynas buvo aukštesniųjų klasių gėrimas.
Amerikos žemyno civilizacijos (pirmojo kontakto su europiečiais metu – XIV a.) taip pat gamino savitus alkoholinius gėrimus. Actekai vietinį vyną (pulkė) leido vartoti tik religinių ceremonijų metu bei sulaukusiems 70 metų amžiaus. Pietų Amerikoje buvo gaminamas į alų panašus gėrimas iš kukurūzų ir kasavos (manioko) – prieš fermentavimą augalai būdavo sukramtomi, kad išsiskirtų cukrus.
Fermentuotų gėrimų asortimentas – razinų vynas (Malton) iš salyklo ekstrakto ir vyno nuosėdų; melsvųjų kanadinių eglių gėrimas (Spruce); ryžių vynas, palmių vynas, imbierinis alus ir žolių (augalinis) alus; fermentuotų gėrimų mišiniai.

Fermented beverage – transparent and opaque beverage fermentation process. It is beer, Mead said, cider, stautas, fruit and berry wines, fermented drink mixes (such as soda or sparkling fruit wine), fermented and non-alcoholic mixed drinks (eg fruit and / or fruit wine cocktail).
Dish found in the Neolithic era Jiahe village residues (China, Henan Province), shows that as early as 9000 years ago have been drinking fermented drink made from rice, honey and fruit. Around the same time, Middle Eastern cultures started to produce beer and wine. Mesopotamian clay tables found in the brewing recipes, and the art of beer drinking, people are represented. Indians ‘Ayurveda’ describes the benefits of alcohol consumption and excess losses. Drinking alcohol for medical purposes mentioned in ancient Egyptian and Sumerian documents.
Diluted wine (usually a proportion of 1 part of wine and 4 parts water) was regularly used in ancient Greece and Rome, the majority of citizens were part of the diet. Water Conversion wine is one of the first miracles attributed to the New Testament, Jesus Christ, and wine consumption during the last dinner later made it a necessary part of the Eucharist.
Medieval Europe, beer consumption is usually the whole family (the strongest – a triple fermentation – beer, men, women are weaker, the weakest children) were also used for cider and wine pomace. Meanwhile, the wine was the drink of higher grades.
American continent, civilization (the first contact with Europeans at the time – XIV century) as well as producing specialty alcoholic drinks. Aztecs local wine (flocks) have allowed only for use in religious ceremonies and have reached 70 years of age. South America was produced beer-like drink made from corn and Kašava (manioc) – prior to fermentation plants were sukramtomi to be released in the sugar.
Fermented beverage mix – raisin wine (Malton) of malt extract and wine lees, blue spruce Canadian beverage (Spruce), rice wine, palm wine, ginger beer and herb (vegetable), beer, fermented beverage mixes.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: