© Midaus nektaras/Mead nectar

9 Rgp

Midaũs nektãras – spiritinis gėrimas, kuriame yra ne mažiau kaip 22 tūrio proc. etilo alkoholio ir kuris gaminamas aromatizuojant midaus pusgaminį, midaus distiliatą ir maistinį rektifikuotą etilo alkoholį natūraliomis kvapiosiomis medžiagomis arba kvapiųjų medžiagų preparatais.
Midaus nektarams būdingos panaudotų žaliavų juslinės savybės, aiškus medaus skonis ir aromatas. Midaus nektarai saldinami tik medumi. Midaus nektare midaus pusgaminio turi būti ne mažiau kaip 40 proc.
Plg. midaũs balzãmas
Žr. spiritìnis gėrimas

Mead nectar – spirit, which is not less than 22 percent by volume. ethyl alcohol and flavoring mead is produced semi-finished product, honey distillate and nutritional rectified ethyl alcohol natural flavorings or flavoring agents.
Mead nectars typical organoleptic characteristics of the material, clear honey flavor and aroma. Mead nectars sweetened with honey. Mead mead nectar semi-finished product must not be less than 40 percent.
Cf. mead balsam
See. spirit

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: