© Morsas/Morsa

9 Rgp

Mòrsas (1) – šviežių ar džiovintų vaisių bei uogų alkoholinis arba nealkoholinis ekstraktas.
Iš alkoholinio morso gaminamas likeris, antpilas, o iš nealkoholinio – negazuotas gėrimas.
Skirtingai nei gaivai, galima vartoti sumaigytas bei persirpusias uogas.
Vaisių-uogų morsai – alkoholiniai šviežios arba džiovintos vaisių-uogų žaliavos ekstraktai, gaminami kaip antpilai, t.y. užpilant žaliavą etilo alkoholio ir vandens mišiniu ir išlaikant nustatytą laiką.
Priklausomai nuo sezono morsas geriamas šaltas arba karštas. Šaltas geriamas įmetant ledo kubelių ir geriamas per šiaudelį.
Puošiama citrinos, apelsino skiltelėmis arba šių vaisių žievelėmis.
Morsų maistinė vertė kur kas mažesnė nei gaivos.
Plg. spiritúotas mòrsas

Morsa – fresh or dried fruits and berries or soft drinks alcoholic extract.
Morsa produced alcoholic liquor, dressing, and the alcohol-free – non-carbonated beverage.
Unlike fresh, can be handled and rip berries.
Fruit and berry mors – alcoholic fresh or dried fruit and berry extracts of the raw material produced as Cordials, which infilling material in ethyl alcohol and water mixture and maintaining the prescribed time limit.
Depending on the season morsa drinking cold or hot. Cold drinking adding ice cubes and drinking through a straw. Adorned with lemon, orange slices, or the fruit husky.
Morse nutritional value is much less than fresh.
Cf. fortified morsa

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: