© Natūralus gėrimas/Natural drink

9 Rgp

Natūralùs gėrimas – 1-16 % alkoholio stiprumo gėrimas, kai alkoholis susidaro natūraliai rūgstant.
Svarbiausi natūralūs gėrimai – alus (natūralus stiprumas 2,5-12 %, gaunamas fermentuojant miežius ar kitų rūšių grūdus), vynas (natūralus stiprumas 9-12 %, karštu būdu raugintų (Gruzijos, Kretos) vynų – iki 16 %; iš vynuogių gaminamas gėrimas), putojantis vynas ir šampanas (Šampanės regione (Prancūzija) gaminamas putojantis vynas), spirituotas vynas (cheresas – iš Ispanijos kilęs ir specifiniu būdu gaminamas vynas; madeira – stiprumas 18 %, iš Portugalijos Madeiros salos kilęs, karštyje raugintas vynas; malaga – iš Ispanijos kilęs ir specifiniu būdu gaminamas vynas; marsala – iš Sicilijos salos kilęs spirituotas vynas; portveinas – iš Portugalijos kilęs saldus spirituotas vynas; sangrija, vermutas), kumysas (stiprumas 2,5-5 %, Vidurinėje Azijoje paplitęs gėrimas, gaunamas iš kumelės pieno), midus (stiprumas 8-14 %, senovės Lietuvoje bei kai kuriose kitose šalyse iš medaus gamintas gėrimas), sakė (stiprumas 11-14 %, Japonijoje paplitęs iš ryžių gaunamas gėrimas) ir sidras (3,5-7 % stiprumo obuolių vynas).
Žr. alkohòlinis gėrimas

Natural drink – 1-16 % alcohol strength of drinks, when alcohol is formed naturally yeasty.
The most important natural drinks – beer (2.5 to 12% natural strength, obtained by the fermentation of barley or other grains), wine (9-12% natural strength, hot-sour (Georgia, Crete) of wine – up to 16% of wine produced drink), sparkling wine and champagne (Champagne region (France) produced sparkling wine), fortified wine (sherry – is derived from the Spanish and the specific method of producing wine, madeira – 18% of the strength of the Portuguese island of Madeira is derived, heat-fermented wine, Malaga – originated from Spain and the specific method of producing wine, Marsala – comes from the Sicilian island of fortified wine, port wine – sweet comes from the Portuguese fortified wine, sangria, vermouth), koumiss (2.5 to 5% strength in Central Asia, widely drink produced from the mare milk), Mead (8-14% intensity, ancient in Lithuania and in some other countries of the honey produced beverage), said (strength 11-14% prevalence in Japan is obtained from rice-based drink) and cider (3.5-7% Apple Strength wine).
See . alcoholic drink

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: