© Spiritinis gėrimas/Alcoholic beverage

9 Rgp

Spiritìnis gėrimas – gėrimas, kurio etilo alkoholio koncentracija yra ne mažesnė kaip 15 tūrio procentų, išskyrus kiaušinių likerį. Tai romas, viskis, grūdų spiritas arba stiprus grūdų gėrimas, vyno spiritas, vyno brendis arba brendis, vynuogių išspaudų spiritas, vaisių išspaudų spiritas, razinų spiritas arba razinų brendis, vaisių spiritas, obuolių sidro spiritas, obuolių sidro brendis arba kriaušių sidro spiritas, gencijonų spiritas, vaisių spirito gėrimas, kadagiais aromatizuoti spiritiniai gėrimai, kmynais aromatizuoti spiritiniai gėrimai, anyžiais aromatizuoti spiritiniai gėrimai, trauktinės arba karčiosios trauktinės, midaus nektaras, balzamas, midaus balzamas, degtinė, likeris, kriaušių likeris, likeris su kiaušiniais ir kiti spiritiniai gėrimai, nepriskiriami aukščiau išvardytoms kategorijoms.
Maksimali tūrinė etilo alkoholio koncentracija – 50 proc., išskyrus midaus balzamą, kurio stiprumas gali būti 75 proc. Ženklinant gėrimus nurodomos jų kategorijos, jei specialūs teisės aktai nenustato kitaip.
Europos Bendrijoje gaminant spiritinius gėrimus leidžiama įpilti vandens, distiliuoto ar demineralizuoto vandens, tačiau tik tuo atveju, jei vandens kokybė atitinka nacionalines nuostatas ir dėl įpilto vandens nepasikeičia produkto pobūdis.
Anyžių aromatizuotas spiritinis gėrimas Ricard – tradicinis Prancūzijos gėrimas, sukurtas dar 1932 metais. Tai lengvas, natūralus ir gaivinantis gėrimas, geriausios kokybės anyžių sėklų iš Kinijos, saldymedžio iš Viduržemio jūros baseino šalių ir aromatingų Provanso regiono žolelių derinys.
Asortimentas – Campari (25 %), Metaxa Classic (38 %).
Plg. midaũs balzãmas, midaũs nektãras
Žr. alkohòlinis gėrimas

Alcoholic beverage – drink, the alcoholic strength of not less than 15 percent by volume, with the exception of egg liqueur. This rum, whiskey, grain alcohol, or strong drink of grain, wine, spirits, wine, cognac or brandy, grape marc spirit, fruit spirit cake, raisin spirit or raisin brandy and fruit spirits, cider spirit, cider brandy or perry spirit, gentian spirit, fruit spirit drink juniper flavored spirits, a caraway flavored spirits flavored aniseed spirits, liqueurs or bitter liqueurs, honey nectar, balsam, balsam of mead, vodka, liqueur, pear liqueur, liqueur, egg and other spirituous beverages are not included categories listed above.
The maximum volume of ethyl alcohol – 50 percent. Except mead balsam, whose strength may be 75 percent. The labeling of beverage out of their category, where specific legislation provides otherwise.
European Community, the preparation of spirit drinks, the addition of water, distilled or demineralized water, but only if the water quality complies with the regulations and the addition of water does not change the nature of the product.
Aniseed-flavored spirit Ricard – a traditional French drink, created in the year 1932. This is an easy, natural and refreshing drink, the best quality of Chinese star anise seed, licorice from the Mediterranean region and the flavors of Provence herb combination.
Assortment – Campari (25%), Metaxa Classic (38%).
Cf. mead balsam, honey nectar
See. alcoholic drink

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: