© Baltojo vyno padažas

1 Rgs

Báltojo vỹno pãdažas – karštas žuvų patiekalų dažinys, tiekiamas su garuose virta žuvimi.
Petražolės ir svogūnai smulkiai supjaustomi, sudedami į indą su pašildytu sviestu, pakepinami (kepant pabarstomi miltais), išmaišoma, pakepama. Įpilama karšto žuvies sultinio, verdama ant silpnos ugnies, nukaičiama, iškošiama, maišant sudedamas su sviestu ištrintas žalias trynys, pasūdoma, įpilama baltojo vyno.
Plg. raudónojo vỹno pãdažas

White wine sauce – hot fish dishes of the flowers, served with Steamed fish.
Parsley and onion finely sliced, placed in a pan of heated butter, slightly baked (baking, sprinkled with flour), mix, again slightly cooked. Add the hot fish broth, cooking over a low flame, lifted off the fire, separated from impurities in the liquid, pouring through a sieve, mixed with butter, adding the raw yolk removed, disseminated salt, add white wine.
Cf. red wine sauce

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: